Sidor

fredag 11 februari 2011

Dunningen, Baden-Wurttemberg. (Tyskland)

Dunningen är en stad i distriktet Rottweil , i Baden-Württemberg , Tyskland .

Baden-Württemberg är en av de 16 stater i Tyskland. Baden-Württemberg ligger i sydvästra delen av landet öster om övre Rhen och gränsar Alsace (Frankrike) i väster, Schweiz i söder, Bayern i öster och nordost, Hesse i norr, och Rheinland-Pfalz till nordväst.

De flesta av de större städerna i Baden-Württemberg grenslar stranden av floden Neckar , som går nedströms (från sydväst till centrum, sedan nordväst) genom att staten först förbi Tübingen , sedan Stuttgart , Heilbronn , Heidelberg , och Mannheim ). Baden-Württemberg är den tredje största i både yta och befolkning av Tysklands sexton stater, med en yta på 35.742 kvadratkilometer (13,800.1 ² ) och 10,7 miljoner invånare (båda nästan lika stor som hela Belgien). Statens huvudstad är Stuttgart .

De fick öknamnet Ländle (dialekt form för "litet land") används ibland som en synonym för Schwabiska del av Baden-Württemberg.

Den areal som används för att omfattas av den historiska stater Baden , inklusive fd preussiska Hohenzollern , och Württemberg , en del av regionen Schwaben .

Württemberg var ockuperat av romarna under det första århundradet e.Kr. som försvarade deras ställning genom att bygga en (lime) vall. Tidigt i det tredje århundradet alemannerna körde romarna bortom Rhen och Donau , men i sin tur de dukade under för frankerna under Klodvig I , den avgörande striden äger rum i 496 . Det blir senare en del av det Tysk-romerska riket .

Efter andra världskriget, tvingar etablerade Allied tre delstater: Württemberg-Hohenzollern , South Baden (båda är ockuperade av Frankrike) och Württemberg-Baden (USA-ockuperade). År 1949 dessa tre stater blev grundande medlemmarna av Förbundsrepubliken Tyskland . Artikel 118 i den nya tyska författningen , men hade redan förberett ett förfarande för dessa stater att gå samman. Efter en folkomröstning som hölls den 9 december 1951 i fyra olika regioner, av vilka tre godkände samgåendet ( södra Baden vägrade, men upphävde som resultatet av totala antalet röster var avgörande), de tre stater samman den 25 April 1952 i Baden-Württemberg.

År 1956 federala författningsdomstolen i Tyskland ansåg att folkomröstning var olagligt eftersom det hade missgynnade Baden befolkning. Den folkomröstning Därefter höll igen inom det område som före Baden 1970, vilket resulterar i en majoritet av mer än 81% för den nya staten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar