Sidor

söndag 13 februari 2011

Greppin. (Tyskland)

Greppin är en del av staden Bitterfeld-Wolfen i administrativa samhället Bitterfeld-Wolfen i distriktet Anhalt-Bitterfeld i sydöstra Sachsen-Anhalt .

Stadsdelen Greppin sydväst om depression mellan de två distrikten Wolfen och Bitterfeld, den nybildade staden. Den B 184 kör väster om distriktet och järnvägen Bitterfeld - Dessau löper rakt igenom den.

Den närliggande A9 är beläget vid korsningen Bitterfeld 8 km för att nå ca. Stationen Greppin varje timme av den regionala tågförbindelsen Leipzig (Halle) - serveras Dessau - Bitterfeld. Också fungerar här, stadens busslinjer 406 och 410.

Greppin nämndes i 1390, första dokumenterade.
1846, vid kanten Greppin brunkol upptäckt och nedmonteras under de följande decennierna. Leran inlåning upptäcktes dessutom år 1860 ursprungligen för produktion av enkla tegelstenar som används. Sedan 1857 har Greppin en tågförbindelse med vilken brunkol och de tegelstenar lätt kunde tas bort.

Med etableringen av Greppin verk 1872 och modernisering av ugnarna här var av hög kvalitet klinker tegel bränns, som Greppin klinker var nationellt känd och perioden 1872-1900 användes för många prestigefyllda byggnader runt. En framträdande struktur var Anhalt stationen i Berlin. Den Greppin verk stängdes 1932 och avvecklades.

I dagbrott var 1932 och förändringar under 1990, giftiga och starkt luktande avfall och avloppsvatten från den kemiska produktionen igång. Enligt den ironiska namnet på folkspråk präglade Silver Lake , deponier i denna till synonym för miljöföroreningar som orsakas av vårdslös omhändertagande av kemiskt avfall.
Den 1 Juli 2007 slutade oberoende av samhället Greppin genom integration på nybildade staden Bitterfeld-Wolfen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar