Sidor

lördag 12 februari 2011

Hamilton. (Kanada)


Hamilton ( / h æ m əl t ən / ; 2006 befolkning 504.559, UA befolkning 647.634, CMA befolkning 692.911) är en hamnstad i den kanadensiska provinsen i Ontario . Utformades av George Hamilton när han köpte Durand gården strax efter kriget 1812 , har Hamilton blivit centrum för en tättbefolkade och industrialiserade regionen i västra änden av Lake Ontario som kallas Golden Horseshoe . Den 1 januari 2001, ny stad Hamilton var bildas genom sammanslagning av de tidigare staden och i övriga underliggande kommuner i regionala kommun Hamilton-Wentworth med övre skiktet regionala regeringen. Invånare i gamla staden kallas Hamiltonians . Sedan 1981 huvudstadsregionen har också angetts som den nionde största i Kanada och den tredje största i Ontario.

Hamilton är hem till den delade Royal Botanical Gardens , den kanadensiska stridsflygplan Heritage Museum , i Bruce Trail , McMaster University och Mohawk College . Den kanadensiska Football Hall of Fame återfinns centrum precis bredvid Hamilton City Hall och genom stan till öst, kanadensiska fotbollsligan s ' Hamilton Tiger-Cats spelar på Ivor Wynne Stadium .
Delvis på grund av dess skiftande miljö, många TV-och filmproduktioner har filmats i Hamilton, regleras av Hamilton Film-och TV-byrån. En växande konst och kultur sektorn rönt uppmärksamhet i media under en 2006 Globe and Mail nyhetsartikel med rubriken " Go West, Young Artist ", som fokuserade på den växande konstscenen i Hamilton. I artikeln betonas lokala konstgallerierna , inspelningsstudior och oberoende filmproduktion .

I pre- koloniala gånger, Neutral indianerna används mycket av marken, utan successivt drivits ut av fem (senare Six) Nations (Iroquois) som var allierade med britterna mot Huron och deras franska allierade. En medlem av Iroquois konfederationen om flyglinjen och namn Mohawk Road , som ursprungligen ingick King Street i nedre staden. År 1784, cirka 10.000 United Empire lojalister bosatte sig i Övre Kanada (vad som nu är södra Ontario), främst i Niagara , runt bukten Quinte , och längs St Lawrence-floden mellan Lake Ontario och Montreal . De följdes snart av många fler amerikaner, vissa av dem inte så mycket ivrig lojalister men lockade ändå av tillgången på billig åkermark. Samtidigt, ett stort antal Iroquois till Storbritannien anlände loyal från USA och avgjordes på reserver väster om Lake Ontario.

Staden Hamilton är avlad av George Hamilton (son till en Queenston entreprenör och grundare, Robert Hamilton ), när han köpte gården innehav av James Durand , den lokala ledamot av brittiska lagstiftande församlingen , kort efter kriget 1812 .Nathaniel Hughson , en fastighetsägare i norr, samarbetat med George Hamilton för att förbereda ett förslag till tingshus och fängelse på Hamiltons egendom. Hamilton erbjöd mark till kronan för framtiden webbplatsen. Durand har befogenhet Hughson och Hamilton att sälja fastighetsbestånd som senare blev platsen för staden. Som han hade fått i uppdrag ut Durand de erbjudanden på York under ett möte i den lagstiftande församlingen och en ny Gore distrikt inrättades där Hamilton staden platsen var en medlem.

Inledningsvis stad var detta inte det viktigaste mitten av Gore District. En permanent fängelse byggdes inte förrän 1832 då en cut-sten design avslutades på en av de två torg som skapas i 1816, Prince's Square. Därefter första polis ombord och staden fanns gränser definierade genom lag den 13 februari, 1833. officiella stadsrättigheter erhölls den 9 juni 1846, genom en akt av parlamentet , 9 Victoria kapitel 73.

Som staden växte, framstående byggnader flera konstruerades i slutet 19th century, inklusive Storlogen i Kanada år 1855,West Flamboro metodistkyrkan i 1879 (senare köpts av Dufferin frimurarlogen i 1893 ), ett offentligt biblioteket 1890, och rätt hus varuhuset 1893. Den första kommersiella telefonitjänster i Kanada, den första telefonväxeln i brittiska imperiet , och den andra telefonväxeln i hela Nordamerika alla var etablerade i staden mellan 1877-78.

Även lidandet genom att Hamilton Street Railway strejk från 1906, med industriföretag expanderar, befolkning fördubblades Hamilton mellan 1900 och 1914. Två stål tillverkande företag, Stelco och Dofasco , bildades 1910 respektive 1912, och Procter & Gamble och Beech-Nut förpackning företag öppnade fabriker 1914 och 1922, respektive, deras första utanför USA. Befolkning och ekonomiska tillväxten fortsatte fram till 1960-talet, 1929 byggandet av stadens första hög byggnad, den Pigott Building, flytten av McMaster University från Toronto till Hamilton, öppnandet av den andra kanadensiska Tire butik i Kanada 1934, en flygplats i 1940, en Studebaker löpande bandet 1948, den Burlington Bay James N. Allan Skyway 1958, och den första Tim Hortons butik 1964. Sedan dess har de stora industrierna har många flyttat eller lägga ned verksamheten och ekonomin har skiftat mer mot tjänstesektorn, som transport, utbildning och hälsovård.

Den 1 januari 2001 nya staden Hamilton var bildas från tvingade sammanslagningen av de regionala kommun Hamilton-Wentworth och dess sex kommuner: Ancaster , Dundas , Flamborough , Glanbrook , och Stoney Creek . Före sammanslagningen den " gamla "City of Hamilton hade 331.121 Hamiltonians indelad i 100 stadsdelar. Den nya sammanslagna Staden har 490.268 människor i över 100 gamla bostadsområden och omgivande samhällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar