Sidor

lördag 12 februari 2011

Pearl River, Louisiana. (USA)

Pearl River är en stad i St Tammany Parish , Louisiana , USA .

Befolkningen var 1.839 vid folkräkningen år 2000 . Det är en del av New Orleans - Metairie - Kenner Metropolitan Statistical Area .

Den gemenskap som idag Pearl River ursprungligen var känd som Hallå, ett passande namn det sägs fått från loggrar skrek till varandra när de arbetade längs den närliggande Pearl River.

Tidigt Hallå var en liten stationssamhället, som ligger vid korsningen av nordöstra och Poitevent och Favre East Louisiana Railroads. År 1886 en tågstation byggdes på platsen, och två år senare Samuel R. Poitevent etablerade den första butiken i byn. Gemenskapens namn först ändras från Hallå till Pearl, som senare Pearlville, och så småningom Pearl River, 1888, efter järnvägsstationen byggdes i staden.

Den 13 juli 1898 röstade 200 medborgare Pearl River att göra framställningar till delstaten Louisiana för iblandning som, "Village of Pearl River", en begäran som beviljades nästan ett decennium senare, den 24 maj 1906, av guvernör Newton Crain Blanchard, med GW Fuller som första borgmästare. Byn moderniserade långsamt under loppet av nästa halvsekel, förvärva mark för en domstolsbyggnad 1935 och ett rådhus tio år senare. År 1964 var byn insignier ersättas, eftersom nypräglade "stad" som hävdar att de 1.500 invånare, en beteckning som lever på i dag, i staden omkring 2.000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar