Sidor

onsdag 9 februari 2011

Huntingdon. (England)


Huntingdon är en köping i grevskapet Cambridgeshire i East Anglia , England . Staden var chartrade av kung John år 1205. Det var tidigare residensstad i Huntingdonshire , och är för närvarande säte för Huntingdonshire stadsdelsförvaltning . Det är känt som födelseplatsen i 1599 av Oliver Cromwell .

Mycket tidigt man kan ha levde i området, men verkar inte ha löst för länge eller i stort antal. Tecken på tidig jägare-samlare har hittats i närheten.
Huntingdon grundades av anglosaxarna och danskar . Nämns i Anglosaxiska krönikan verkar det som om det var en anhalt för danska razzior utanför East Anglia till 917, då danskarna flyttade till Tempsford, innan de krossas av Edvard den äldre. Det blomstrat successivt som en överbryggande punkt i floden Great Ouse , som en köping, och i den 18: e och 19-talen som en coaching centrum, framför allt The George Hotel. Staden har ett välbevarat medeltida bron som brukade fungera som den huvudsakliga formen för Hermelin Street över älven. Bron upphörde endast att vara den enda gränsövergången till Godmanchester 1975, med tillkomsten av det som idag är A14 bypass .

Dess värdefulla handel ställning var säkrad genom den nu försvunna Huntingdon Castle . Platsen är nu en planerad FORNLÄMNING , och är hem till en fyrbåk som används för att fira 400-årsdagen av spanska armadan .

Staden har varit representerat i parlamentet genom två framstående riksdagsledamöter: Oliver Cromwell i 17th century, och tidigare konservative premiärministern John Major från 1979 till 2001. Det är för närvarande företräds av konservativ parlamentsledamot Jonathan Djanogly .
Ursprungliga historiska dokument som rör Huntingdon, inklusive den ursprungliga stadsdelen stadga av 1205, innehas av Cambridgeshire Arkiv och lokala studier på länets Record Office Huntingdon.

Mellan järnvägsstationen och den gamla sjukhusbyggnaden står en kanon. Under 1990-talet här repliken kanon har installerats för att ersätta en ursprunglig Krimkriget en som stod fram till andra världskriget , då det skrotades för krigsinsatsen. När det var installerat igen på 1990-talet som präglat motsatt riktning från den ursprungliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar