Sidor

måndag 14 februari 2011

Ishøj. (Danmark)

Ishøj är en dansk stad med en befolkning på 18.707 (1 januari 2010). I Region Hovedstaden , är det säte för Ishøj kommun ,

Ishøj kommun ( danska : Ishøj Kommune ) är en kommun ( danska : kommune ) i Region Hovedstaden på ön Själland ( Sjælland ) i östra Danmark . Kommunen omfattar 26 km ², med en total befolkning på 20.687 (2008), varav många är pakistanska , afrikanska, arabiska eller turkiska invandrare . Dess borgmästare är Ole Björstorp, en medlem av socialdemokraterna ( Socialdemokraterne ) politiskt parti .

Den största staden, och platsen i kommunfullmäktige, är staden Ishøj , som har en av Skandinaviens största bostadsprojekt - Vejleåparken (tidigare Ishøjplanen). Mer än 76% av människorna som bor där är invandrare eller har invandrade föräldrar. Följaktligen har Ishøj många smeknamn, till exempel sådana som Istanhøj (en sammanslagning mellan namnen Istanbul och Ishøj).

Grannkommunerna är Vallensbæk i öster, Høje-Taastrup i norr och väster, och Greve i söder.
Ishøj kommun var inte samman med andra kommuner per den 1 januari 2007 som ett resultat av landsomfattande Kommunalreformen ("Den kommunala reformen" 2007) .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar