Sidor

lördag 26 februari 2011

Köttfärsgulasch.

TILLAGNINGSTID: Max 20 min
SVÅRIGHETSGRAD: Medel
PORTIONER: 4

Ingredienser
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt och peppar

VARM OSTBAGUETTE
baguette
färskost av valfri smak

Gör så här
1. Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
2. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
3. Tilllsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en varm ostbaguette.

Varm ostbaguette:

1. Sätt ugnen på 250ºC.
2. Skär en baguette på längden. Bred på färskost med valfri smak. Lägg på överdelen. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar