Sidor

onsdag 2 februari 2011

Leicester. (England)


Leicester är en stad och administrativa enheten område i East Midlands område i England. Det är också residensstad i Leicestershire . Staden ligger på floden Soar och vid kanten av National Forest . År 2006, befolkningen i Leicester administrativa enheten var beräknat till 289.700, den största i East Midlands, medan 441.213 människor levde i ett bredare Leicester stadsgränsen . Eurostats Större stadsområde listade befolkningen i området på 772.400 personer från 2004. Leicester är den 10: e mest folkrika avveckling i Storbritannien med hjälp av folkräkningen 2001 definitioner och tätort är den femtonde största storstadsregion i Storbritannien, den näst största i regionen bakom Nottingham stadsgränsen .

Ancient Roman trottoarer och bad kvar i Leicester från dess tidiga uppgörelse som Ratae Corieltauvorum , en romersk militär utpost i en region som bebos av den keltiska Corieltauvi stammen. Efter nedläggningen av det romerska samhället den tidiga medeltida Ratae Corieltauvorum är höljt i dunkel, men när uppgörelsen intogs av danskarna blev en av fem befästa städer viktig för Danelagen . Namnet "Leicester" tros komma från orden Castra av "Ligore", dvs ett läger på floden Legro, en tidig namn för floden Soar.

Leicester visas i domedagsboken som "Ledecestre". Leicester fortsatte att växa under hela tidig modern tid som en marknad stad , trots att det var industriella revolutionen som möjliggjorde en makalös process av oplanerade urbanisering i området.
En nybyggd järnväg och kanal nätet dras genom området stimuleras industriella tillväxten i 19th century, och Leicester blev en stor ekonomiskt centrum med en rad olika tillverkare som bedriver konstruktion , skomakeri och strumpor produktion. Den ekonomiska framgången för dessa branscher och företag knutna till dem resulterade i betydande städernas expansion i den omgivande naturen. Gränserna för Leicester har förlängts hela 19 och 20-talen och blev en county borough 1889, och beviljade stadsrättigheter 1919.

Idag Leicester ligger på Midland Main Line och nära motorvägen M1 . Staden har en stor etnisk minoritet befolkning, särskilt i södra Asien ursprung, en produkt av invandringen till Storbritannien sedan andra världskriget . För att balansera den sydasiatiska samhället finns det många hinduer , sikher och muslimska helgedomar och Melton Road-distriktet fungerar som ett fokus, som innehåller ett stort antal asiatiska restauranger och andra småföretag. Leicester är ett centrum för högre utbildning , med både universitetet i Leicester och De Montfort University är baserad i staden.

Leicester är en av de äldsta städerna i England, med en historia som går tillbaka till åtminstone 2000 år. Den första kända namnet på staden är den romerska etiketten Ratae Corieltauvorum . Innan lösas genom romarna var huvudstad i Celtic Corieltauvi stammen härska över ungefär samma område som det som nu kallas East Midlands .

The romerska staden Ratae Corieltauvorum grundades omkring år 50 som en militär lösning på Fosse Way Roman-vägen . Efter den militära avgång, Ratae Corieltauvorum växte till ett viktigt handelscentrum och en av de största städerna i romerska Britannien . Resterna av bad i romerska Leicester kan ses på judendomen Wall och andra romerska föremål visas i judendomens Wall museet i anslutning till platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar