Sidor

fredag 4 februari 2011

Struer. (Danmark)


Struer är den viktigaste staden i kommune i Struer , Region Midtjylland , Danmark med en befolkning på 10.797 (1 januari 2010).

Staden Struer tacka för sin tillväxt till järnvägen, som kom 1865 med Jyllands första järnvägen linje från Århus / Randers över Viborg till Skive och Struer. Innan dess ankomst Struer var en liten stad, som främst fungerade som hamn för de boende i Holstebro , men efter sin ankomst staden växte explosionsartat i en stor stad, och så småningom blev en av Danmarks viktigaste anslutningspunkter järnväg. Även om stationen har utökats flera gånger, centrala delen av wellmaintained byggnad är ett av Danmarks äldsta stationer.

En av de äldsta stationsbyggnaderna hus nu förvaltningen och vetenskap labb i Struer Statsgymnasium , en av få danska skolor som erbjuder International Baccalaureate-programmet . Skolan har även den danska STX (3 år) och HF (2 år) program. Det finns ca 500 elever utspridda på 20 klasser. Den "Gymnasium" har också en internatskola, och därför är ett populärt val för utbytesstudenter.

Struer få privilegierad status som köpstad 1917.
Fram till slutet av 1960-talet Struer Station tjänade som högkvarter för den centrala västra Jylland administrering av DSB , Danske Statsbaner ("danska järnvägen"). Mer än 300 DSB anställda arbetar fortfarande i Struer i dag.

Bang & Olufsen , Danmarks enda radio / TV tillverkare idag, är stadens viktigaste företag, och de sysselsätter nästan en tredjedel av stadens befolkning. Verksamheten startade 1925 i Svend Olufsen gammal släktgård, Quistrup , strax söder om staden. På Struer Museum finns en ny stor utställning där nya och gamla B & O-produkter visas tillsammans med en massa kända danska design möbler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar