Sidor

söndag 27 mars 2011

Greenbelt, Maryland. (USA)

Greenbelt är en stad i Prince George's County, Maryland , USA . Återfinns inom dagens stads Greenbelt är den historiska, planerade samhället nu som lokalt kallas "Old Greenbelt" och utsetts till Greenbelt Historic District . Greenbelt befolkning var 21.456 vid folkräkningen år 2000.

Gamla Greenbelt avgjordes år 1937 som ett offentligt kooperativ samfundet i New Deal Era. Konceptet var samtidigt både mycket konkreta och idealistiskt utopiska: den federala regeringen skulle främja ett "idealiskt" självförsörjande kooperativ gemenskap som också skulle underlätta att trycka bostadsbristen nära landets huvudstad. Byggandet av den nya staden skulle också skapa arbetstillfällen och därmed bidra till att stimulera den nationella ekonomiska återhämtningen efter depressionen .

Greenbelt, som gav ekonomiskt överkomligt boende federala regeringen arbetstagare, var en av tre "gröna" städer planeras 1935 av Rexford Guy Tugwell , chef för USA vidarebosättning administration , enligt bemyndigande från den katastrofhjälp anslag lagen . De två andra gröna städer är Greendale, Wisconsin (nära Milwaukee ) och Greenhills, Ohio (nära Cincinnati ). En fjärde grön stad, Roosevelt, New Jersey ursprungligen hette Homestead), var (planerad men var inte fullt utvecklad på samma stora skala som Greenbelt. Eleanor Roosevelt , hustru till president Franklin D. Roosevelt , hjälpte Tugwell lägga ut staden på en plats som tidigare hade stor del bestod av tobak fält. Eleanor Roosevelt var också mycket engagerad i första kooperativa samfundet designad av den federala regeringen i New Deal Era, Arthurdale, West Virginia , som syftade till att förbättra livet för fattiga arbetare genom att ge dem möjlighet att skapa en självförsörjande, och relativt välmående, kooperativa samhället. Kooperativen i Greenbelt omfatta Greenbelt News Review , Greenbelt Konsumenterna Coop matvaruaffär, New Deal Cafe , och den kooperativa utgör stadskärnan ursprungliga bostad, Greenbelt Homes Incorporated (GHI).

Den arkitektoniska planeringen av Greenbelt var nyskapande, men inte mindre så än den sociala ingenjörskonsten inblandade i detta federala regeringen projektet. Den som ansöker om uppehållstillstånd har intervjuats och avskärmade baserad på inkomst och yrke, och vilja att engagera sig i samhällsaktiviteter. afroamerikaner Inledningsvis undantogs, men välkomnades av de Greenbelt kommittén för rättvist boende grundades 1963 , och kom till antal 41% av invånarna enligt folkräkningen år 2000.
Mycket av samhället ligger inom Greenbelt Historic District , noterat på National Register of Historic Places 1980.
Greenbelt var föremål för 1939 års dokumentärfilm The City .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar