Sidor

fredag 11 mars 2011

Guimarães. (Portugal)

Guimarães är en portugisisk stad i Braga District i norra Portugal och i Ave Subregion (en av de mer industrialiserade delregioner av i landet), med en befolkning på 52 181 invånare, fördelade över hela 20 församlingar ( Freguesia på portugisiska), i en tätort på 23,5 km ² med en befolkningstäthet på 2 223,9 / km ².

Det är säte för en kommun med en yta på 241,05 km ² och 162 636 invånare (2008), indelade i 69 socknar. Kommunen gränsar i norr till kommunen Póvoa de Lanhoso , i öster av Fafe , i söder av Felgueiras , Vizela och Santo Tirso , i väster av Vila Nova de Famalicão och nordväst av Braga .
Det är en historisk stad som hade en viktig roll i bildandet av Portugal och det var bosatte sig i 9: e århundradet, då det kallades Vimaranes . Denna benämning kan ha haft sitt ursprung i den krigare Vímara Peres , när han valde detta område som det viktigaste regeringen säte för län Portugal som han erövrade för konungariket Galicien .

Guimarães är en av de viktigaste historiska städerna i landet. Dess historiska centrum är ett världsarv , vilket gör den till en av de största turistorterna i regionen.
Staden kallas ofta som "födelseplatsen för portugisisk nationalitet" eller "vaggan staden" ( Cidade Berco på portugisiska). Det kan bero på det administrativa sätet i länet Portugal grundades där av Henrik av Burgund , eller att det kan också varit födelseplats Afonso I av Portugal , den första portugisiska kungen eller på grund av den historiska stadens roll i slaget São Mamede ( 24 juni , 1128), som hade en enorm betydelse i bildandet av Portugal och utkämpades i närheten av staden, men på grund av behov av återerövringen , governative centrum var ändrades till Coimbra i 1129.

Den "Vimaranenses "kallas också" erövrarna "(Segrarnas) i samband med det historiska arvet av erövringen inleddes i Guimarães.
Guimarães, tillsammans med Maribor , kommer att bli europeisk kulturhuvudstad 2012.

Staden Guimarães är historiskt förknippad med stiftelsen och identitet portugisisk nationalitet. Guimarães, bland annan bebyggelse, föregår grunden för Portugal och på grund av dess roll i grundandet av landet är det känt som "vagga portugisisk nationalitet". I 1128 , politiska och militära händelser som skulle leda till självständighet och födelsen av en ny nation tog stora rum i Guimarães. Av denna anledning i en av de gamla tornen i stadens gamla muren står det skrivet "Aqui nasceu Portugal" (Portugal föddes här).

Under regeringstiden av konungen Denis , som byn växte, var det parcially omgiven av defensiva mur . Under tiden tiggarordnarna fick avvecklas i Guimarães och bidragit till att forma formen av staden. Senare, under regeringstiden av John Jag väggen skulle riva och de två delarna av staden (uptown och downtown) skulle slutligen enat och staden började expandera utanför stadens murar.

Fram till 19th century struktur i staden inte har drabbats av många förändringar förutom att bygga några fler kyrkor, kloster och palats. Det var genom slutdelen av den 19: e talet som nya stadsmiljön idéer higiene och symmetri att byn, som blev befordrad till staden av drottning Maria II i 23 juni 1853 hade sin största förändringarna.

Den kompletta riva av stadsmuren godkändes och skapandet av många gator och vägar skulle kunna börja på den punkten. Den kontrollerade processen urbanisering tillåtna bevarande av stadens magnifika historiska centrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar