Sidor

måndag 14 mars 2011

Puch Bei Hallein. (Österrike)

Puch bei Hallein är en stad med 4.361 invånare (från 1 januari, 2010) i Salzburger Land i distriktet Hallein i Österrike .

En romersk milstolpe , på kyrkogården väggen nu heter, den 7: e Mile av de viktiga romerska handelsvägen Juvavum - Teurnia (Salzburg - Kärnten ) och var omkring år 200 e.Kr. under kejsar Septimius Severus etablerad.Talet som "bok" skriven. Detta namn försvann, och fram till 1905 hette staden "Thurnberg. Det var under borgmästare Schweitl det beslutades år 1905, den plats namnet "Puch" i dess nuvarande form, införa.

Den slottet Puchstein tycks, enligt gamla krönikorna år 822 och var det första gången under medeltiden används för att övervaka salt vattenvägar. Slutet av 17. Även i början av detta århundrade socknen utsattes Puch herrgårdsrasen innehav är nu uppdelat mellan sex typer av ägare. De slott Urstein , i 15: e Talet i besittning av familjen Golser aufscheint dokumentet skapades i sin nuvarande form år 1691 under Alfons Dückher Baron Haslau. Detta infödd i Östersjön familjen hade detta slott fram till 1867.

År 2002 ägdes av familjen Kuhlmann. Ägare därefter stiftelsen Akademin slottet Urstein. Församlingskyrkan är en vacker gotisk byggnad med spira torn, i den 14 Century byggt. Barocken högaltaret är från 1685. Sedan 1735 detta fartyg byggdes i barock, snidade i trä två altaren som. På kyrkomuren finns flera stora gravhällar av röd marmor Adnet (en kalksten), bland annat Georg Golser (1465-1489), biskop i Brixen . Glock i House of socken Palm röv är i en nisch snidad träfigur av Kristus placerade med att varje år på palmsöndagen procession stöds av.

Samhället Puch med stadsdelarna St Jakob är Thurn och Hinterwiestal är en av de populära utflyktsmål och turistområdena i bergen sydost om Salzburg och i allt högre grad utvecklas till ett bostadsområde i dess närhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar