Sidor

måndag 14 mars 2011

Biskra. (Algeriet)

Biskra ( arabiska : بسكرة ; Berber : Tibeskert ) är huvudstad i provinsen Biskra , Algeriet . År 2007, befolkning var dess registreras som 207.987.

Under romartiden staden hette Vescera , även om detta kan ha varit helt enkelt en latinsk transkribering av den inhemska namn. Omkring 200 e.Kr. under Septimius Severus regeringstid, var det beslagtogs av romarna och blev en del av provinsen Numidia . Som en stor uppgörelse i gränsregionen, var det signifikant även då. Dess namn var tydligen censurerade av romarna till Ad Piscīnam ("vid piscina "), vilket det finns viktiga vattenverk.

Som av 1935, var Biskra en inre stad, den huvudsakliga regleringen av ett sahariska oas vattnas av intermittent Oued Biskra . Det är i den södra delen av den algeriska järnvägssystemet, och en favorit vinter utväg. Stora mängder frukt, särskilt datum och oliver , odlades i närheten. Staden var en militär tjänst, och var skådeplats för våldsamma slagsmål i uppror 1849 och 1871.
Med januari temperaturer i genomsnitt 11 ° C, är Biskra en gemensam semester plats på vintern. Beläget i nordöstra Algeriet på norra kanten av Saharaöknen , området kring den är mycket torra och de flesta av befolkningen bor i oas.

Den ungerska kompositören Béla Bartók samlas traditionell musik i Biskra 1913.
Biskra är fastställandet av viktiga delar av André Gide : s 1902 roman The Immoralist .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar