Sidor

onsdag 16 mars 2011

Pyrmont, New South Wales. (Australien)

Pyrmont är en innerstaden förorten Sydney , i delstaten New South Wales , Australien . Pyrmont ligger 2 kilometer sydväst om Sydney centrala affärsdistriktet i kommunala området i staden Sydney . Det är också en del av Darling Harbour regionen.
Pyrmont var en gång en viktig del av Sydneys industriella vatten, med kajer, varv varvsindustri, fabriker och woolstores. Eftersom industrin flyttade ut, minskade befolkningen och området. På senare år har upplevt ombyggnationer med en tillströmning av boende och arbetande kontor.

Pyrmont innehöll ett mineral våren kallt vatten bubblar ur en klippa och var således uppkallad efter en liknande naturlig källa i Bad Pyrmont , nära Hannover , Tyskland . Området var också platsen för den första presbyterianska kyrkan i kolonin, byggdes 1864 och ligger i Mount Street. Församlingen växte sig så småningom lokaler och fick flytta till en ny kyrka på Quarry Street Ultimo.

Innan europeiska bosättningen i Eora stam ursprungsfolkens australier bebodda området. Deras aboriginska namnet för detta område var "Pirrama", som fortfarande är namnet på en väg på Pyrmont vattnet.

Thomas Jones beviljades 55 tunnland (22 hektar) av mark på halvön 1795. Mark såldes till Obadja Ikin år 1796 för 10 pounds, som han sedan sålde till kapten John Macarthur år 1799 för en gallon rom. Pyrmont stenbrott som sandsten för många av Sydneys 19th century byggnader.
År 1900 hade området en befolkning på över 30.000. Men genom 1991 befolkningen hade dramatiskt sjunkit till omkring 900. lämnar området för att bli övergiven. För att bekämpa detta problem att regeringen inledde Bättre Cities Program för att förbättra området. Detta ledde till en större gemenskap och även en ökad handel med företag flyttar tillbaka till området.

Pyrmont blev en arbetarklass industri-och hamnverksamheten. Det ansågs vara ett slumområde i 19th century. En stor sockerbruk drevs av CSR Limited . Nästan alla industriella funktion är borta från området nu, ersatts av höga bostadshus utvecklingen. Den första Pyrmont Bridge öppnades 1858. En större bro med en svängig span öppnades 1902.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar