Sidor

onsdag 9 mars 2011

Wezembeek-oppem. (Bryssel)

Wezembeek-Oppem är en kommun i belgiska provinsen Vlaams-Brabant , tio mil öster om centrum av Bryssel . Kommunen består endast staden Wezembeek-Oppem korrekt. Den 1 januari Wezembeek-Oppem hade 2006 en total befolkning på 13.504. Den totala ytan är 6,82 km ² , vilket ger en befolkningstäthet på 1.980 invånare per km ².

Wezembeek-Oppem är hem för en stor del av internationella utlandsstationerade , delvis på grund av förekomsten av Internationalen Deutsche Schule Brüssel (iDSB) i Wezembeek-Oppem själv, och British School i närheten Tervuren .

Wezembeek-Oppem är en av de sex kommuner med språkresurser i regionen Flandern som omger huvudstadsregionen Bryssel . Eftersom endast en av dessa,-Oppem inte Wezembeek inte gränsen Bryssel direkt eftersom en smal landstrip tillhör kommunen Kraainem ligger i mellan.
När den sista officiella språket folkräkningen gjordes 1947, knappt 30% av befolkningen i Wezembeek-Oppem hade franska som modersmål.

År 1963, när den officiella språket gränsen slutfördes i Belgien, kommun var utformat som officiellt nederländskspråkiga, dock med möjlighet till franska som modersmål. 1993, när Belgien förvandlades till en federation, kommun var med i nybildade regionen Flandern .
Det officiella språket är nederländska (som överallt i Flandern ), men anläggningens status innebär att medborgarna har rätt att begära officiella dokument från den lokala förvaltningen i franska, kan få grundskoleutbildning på franska och vissa andra offentliga tjänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar