Sidor

lördag 16 april 2011

Bekkjarvik. (Norge)

Bekkjarvik är en by i Austevoll kommun i Hordaland . Byn har 389 invånare per 1 Januari 2009 , är beläget på Bekkjarvik sundet öster om ön Selbjørn . Bekkjarvik kapell ligger här.

Under 2007 Austevoll bro, och därmed alla öarna i Austevoll sammanflätade. Detta gör bron så att öarna Huftarøy och Hundvåkøy hänger ihop, är det därför lättare att få till Bekkjarvik för alla i Austin. Det finns en hastighet båt från Bekkjarvik till Bergen , Haugesund och Stavanger . I Bekkjarvik är köpcentrum vissa affärer och matbutiker.

Bekkjarvik Inn är det äldsta huset i Bekkjarvik är det fortfarande används som ett gästhem. Bekkjarvik Guest House byggdes i slutet av 1600-talet och har välkomnat inackorderingar i över tre hundra år. Från urminnes tider har jakt och fiske var uppehället för människorna i Austevoll . I Bekkjarvik det saltade sill , exporteras hummer , gjorde tusentals fat och hängare för att stänga nät.

Det fanns lager , bageri och destilleri. Bekkjarvik Camping har alltid varit en naturlig samlingspunkt i denna frodiga rörelse. Bekkjarvik och pensionat blomstrar i den nya tiden. Den gamla fat fabrik och butik är estetiskt återställs. Byggnaderna är välskötta och människorna är vänliga. Värdshuset välkomnar gäster från när och fjärran, för antingen företaget , rekreation , möten och incitament.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar