Sidor

måndag 25 april 2011

Castelo Branco.

Staden Castelo Branco består av en församling med en befolkning på 30.649 .
Den ligger i Castelo Branco kommun i Castelo Branco District .

Castelo Branco fått sitt namn från den tidigare förekomsten av en Luso-romerska Castrum berikade eller bosättning kallad Castra Leuca, på toppen av en kulle i Colina da Cardosa. Befolkningen växte på sluttningarna av denna kulle.

Lite är känt om historia innan 1182. Det finns dock ett dokument från detta datum, som hänvisar till donationen till Tempel av ett stycke land som heter Vila Franca da Cardosa, av en adlig Fernandes Sanches. I 1213 det fick sin självständighet eller Foral och namnet Castel-Branco visas för första gången. påven Innocentius III bekräftat detta i 1215 gav det namnet Castelobranco.

Det var runt denna tid som Tempelriddarna byggde murarna och slottet.
År 1510 en ny Foral var medgett Manuel I och år 1642 staden fått status av Vila de Castelo Branco. År 1771 Castelo Branco blev stad och påven Clemens XIV skapade stiftet Castelo Branco 1881.

År 1858 en telegraf linje öppnades mellan Abrantes och Castelo Branco och år 1860 i staden fick sitt första offentliga belysning. År 1959 blev huvudstad i distriktet med samma namn.
Det viktigaste monumentet i Castelo Branco är Jardim do Paço Episkopala (Garden of the Episcopal Palace). Det är en av de vackraste barockträdgården i Portugal och innehåller statyer av allegorier, kungar och zodiaktecknen, arrangerade runt dammar, terrasser och trappor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar