Sidor

måndag 25 april 2011

Chapala, Jalisco. (Mexiko)

Chapala är en stad och kommun i centrala mexikanska delstaten Jalisco , som ligger på norra stranden av sjön Chapala , Mexikos största insjö. Enligt 2005 års folkräkning, befolkning är dess 43.345 för kommunen.

Även om det finns flera teorier om ursprunget av stadens namn, mest troligt är att det kommer från Chapalac, namnet på den sista chefen för nahuatl -talande ursprungsbefolkningen i regionen. Chapala blev en officiell kommun den 10 september 1864, genom dekret i Jalisco stat kongressen.

I slutet av 1940-talet den berömde amerikanske författaren Tennessee Williams bosatte sig i Chapala ett tag att arbeta i pjäsen heter The Poker Night , som senare blev Linje Lusta . Som Williams förklarar i sin essä " Katastrofen of Success ", Chapala erbjöd honom en idealisk plats att arbeta", en avlägsen plats bland främlingar där det finns bra simning. "

Sedan 1960-talet har Chapala frekventerades av både mexikanska och internationella turister. Bland områdets kulturella sevärdheter är mariachi musik, för vilka staten Jalisco är särskilt känd. Medan många fina mariachi band har varit baserad i Chapala, mest kända grupperna är baserade i större städer i närheten. Den mest kända mariachi i Mexiko är Mariachi Vargas de Tecalitlán , grundades i slutet av 19-talet i södra Jalisco staden Tecalitlán , Jalisco, men nu baserad i Mexico City .

Även mariachi musik tros ha sitt ursprung i staden Cocula , den största koncentrationen av Mariachis kan hittas i staden Guadalajara , som ligger ca 30 miles norr om Chapala, det anses vara den stad som mest står som symbol för yttre begreppet Mexiko förökade av internationella massmedia (som kännetecknas av charros , tequila , sombrero och Mariachis). En världsomfattande mariachi Festivalen hålls det varje höst, Mariachis från hela världen (inklusive Europa och Asien) regelbundet delta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar