Sidor

tisdag 19 april 2011

Frederikshavn. (Danmark)

Frederikshavn är en liten dansk stad i Frederikshavn kommun , Region Nordjylland på nordöstra kusten av Jylland halvön i norra Danmark . Dess namn betyder "Frederik hamn". Den hette ursprungligen Fladstrand .

Frederikshavn har en befolkning på 23.331 (1 januari 2010) och är en viktig trafik portal med färjeförbindelser till Sverige och Norge. Staden är känd för fiske, och dess fiske och industriell hamnar. Den danska termen " frederikshavner "(lit." Någon från Frederikshavn ") används för att beteckna ett kvalitetsvin rödspätta fisk, förmodligen den mest populära att äta fisk i Danmark.

Frederikshavn äldsta byggnad, Fiskerklyngen, är ursprungligen från mitten av 16th century, men husen nu finns från 18-19-talen.
Företag i området inkluderar MAN / BW Alpha, Martin och flottbasen Frederikshavn ( Flådestation Fredrikshavn ), som är hemmet platsen för skolfartyget Danmark , de nationella isbrytare , och Royal Yacht Dannebrog .

Frederikshavn, liksom resten av Nordjylland, drabbades hårt med arbetslöshet . Stadens största arbetsplats, varvet Danyard avslutade i slutet av 1990. Detta resulterade i mer än 2.000 anställda bli arbetslösa. Idag finns det fortfarande aktivitet på stora skeppsbygge område, med många små företag hyra utrymme där. Sommaren 2008, arbetslösheten, liksom resten av Danmark, föll till ett minimum låg rekord på cirka 2%.

Som med många provinsiella kommuner runt om i världen, vissa av dess ungdomar går till stora städer städer. Är dock kommunen för närvarande engagerad i många innovativa projekt som lockar turister och syftar till att behålla befolkningen.
Frederikshavn är närvarande börjar en övergång till att göra det första medelstor stad i världen med att enbart förlita sig på förnybara energikällor för el, inklusive transporter och bilar. Processen beräknas vara genomförd år 2015.

Frederikshavn hette ursprungligen Fladstrand (bokstavligen "Flat beach"), tills 1818 då den fick status som köpstad under namnet Frederikshavn, efter kung Frederik VI .
På grund av det fördelaktiga närhet till infarten till Östersjön , har Frederikshavn historiskt varit en flottbas av vissa strategiskt viktiga. Peder Tordenskjold barrikaderade sig själv här i fästningen som tyska trupperna redan hade byggt i 17-talet.
Den enda gamla militära anläggningar återstår i dag är Gunpowder Tower ( Krudttårnet ), tillverkad 1688, och den nordliga befästandet ( Nordre Skanse ). Krutet Tower har bevarats, och ingår i kommunens coat-of-vapen .

3 kommentarer:

  1. Väldigt innehållsrikt. det är skoj att någon gång då och då kika in på din sida och läsa. Ett ltet tips bara gör texten fet så blir det lättare att läsa. Kram

    SvaraRadera
  2. Takk for den flotte musikken :)

    SvaraRadera
  3. Takk for den flotte musikken :)

    SvaraRadera