Sidor

onsdag 6 april 2011

Friedrichshafen. (Tyskland)

Friedrichshafen är en stad på norra sidan av Bodensjön (den Bodensee ) i södra Tyskland , nära gränsen till Schweiz och Österrike . Det är distriktet kapital ( Kreisstadt ) i Bodensee distriktet ( Landeskreis ) i delstaten ( delstat ) i Baden-Württemberg . Friedrichshafen har en befolkning på ca 58.000.

Friedrichshafen grundades 1811 som en del av den nya konungariket Württemberg , en allierad till Frankrike under Napoleonkrigen . Den döptes efter kung Fredrik I av Württemberg , som privilegierad den som en frihamn och omlastning punkt för rikets schweiziska handel. Friedrichshafen skapades från fd staden Buchhorn , vars vapensköld det antas. Den nya staden har också fört den tidigare byn Höfen , vars kloster byggdes om till att fungera som sommarresidens Württemberger kungar.

Kung Vilhelm I fortsatt förbättring av staden, inklusive inköp av ångfartyget Wilhelm . Ministrar och högre tjänstemän byggt villor runt det kungliga slottet, och många utländska turister besökte staden också, bland annat tsar Alexander II av Ryssland . Det första spåret som lagts av den kungliga Württemberg Statens Järnvägar anslutit porten till Ravensburg 1847. Heilbronn anslöts 1850, och en färja till Romanshorn , Schweiz, startade sin verksamhet 1869. Trots deras tidigare motstånd mot Preussen , enligt den federala struktur tyska riket , Württemberg och Friedrichshafen fortsatte att njuta av några särskilda privilegier efter deras införlivande i Tyskland efter fransk-preussiska kriget .

Ferdinand von Zeppelin etablerat sin berömda styrbara fabrik i slutet av 19th century. Den 128m långa LZ1 steg från sin förtöjning den 2 juli 1900. Andra flygbolag, inklusive Maybach , uppstod också i Friedrichshafen att hjälpa servicen industrin, som fick en stark drivkraft från första världskriget . Efter Versaillesfreden , Konungariket Württemberg var den upplösta men den avsatte kungafamiljen fortsätta i sin besittning av sina slott i Friedrichshafen, trots en arbetarrevolution där i november 1918.

I efterdyningarna av kriget, och många andra luftfarten vände företag Maybach till fordonstillverkning, medan Claudius Dornier köpt Theodor Kober 's misslyckades Flugzeugbau Friedrichshafen och etablerade Dornier Flugzeugwerke . På grund av bestämmelserna i Versaillesfreden, av planen var många som ursprungligen producerats i Italien , Spanien , den nederländska , eller Japan , men återupptog arbetet på dess Friedrichshafen och andra tyska fabriker efter den ökning av nazistregimen . Från 1937 Hindenburg katastrofen och en efterföljande embargo av amerikanska helium till Tyskland, dock effektivt slutade produktionen av tyska luftskepp.

Efter andra världskriget var Friedrichshafen del av franska ockupationszonen innan de införlivades i Baden-Württemberg , Västtyskland . Den tyska flygindustrin var återigen förbjuden i många år efter kriget, och företagen åter misslyckats eller förändrats produktion. Stadens viktigaste återhämtning datum till dess etablering som det administrativa sätet i Bodenseekreis distriktet, Västtyskland , 1973.
Den sista franska trupperna drog sig tillbaka från sin "Durand de Villers" Quarter ( Quartier Durand de Villers ) 1992.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar