Sidor

lördag 9 april 2011

La Louvière. (Belgien)

La Louvière är en vallonska stad och kommun som ligger i belgiska provinsen i Hainaut . La Louvière kommun omfattar de gamla kommunerna i Haine-Saint-Paul , Haine-Saint-Pierre , Saint-Vaast , Trivières , Boussoit , Houdeng-Aimeries , Houdeng-Goegnies ,

Maurage och Strépy-Bracquegnies . La Louvière är huvudstad i centrum regionen, en före detta kol gruvområdet i Sillon industriel , mellan Borinage till väst och Pays Noir österut.

mytiska ursprung
Legenden om en mor varg omvårdnad ett barn på La Louvière påminner om den mytomspunna födelsen av Rom . Den sanna ursprung i staden, men är från 12-talet. Vid den tiden, skog, och förmodligen varg-smittade, territorium i dagens La Louvières var namnet Menaulu , från den gamla franska betyder "Wolf's Lair". Detta land var en del av den större gemenskapen av Saint-Vaast, som själv tillhörde Aulne Abbey .

Genom 1284, namnet på det område hade översatts till latin , sedan tillbaka till franska till sitt nuvarande namn av La Louvière. The Lords of Saint-Vaast uppmuntras prospektering på deras mark, vilket ledde till den första utvinning av kol under året 1390. Klostret vägran att tillhandahålla nödvändig infrastruktur, dock försenad storskalig utveckling fram till den 18: e talet.

I den 19-talet, byggandet av vägar, kanaler och järnvägar får slutligen den lokala kolproduktion som ska exporteras. Investeringar hällde även i det lokala näringslivet att dra nytta av den rikliga energikälla. La Louvière överträffade snabbt sin länsherre Saint-Vaast, både i befolkning och ekonomiskt välstånd. Inom femtio år, det område som inte var mycket mer än en plats namn hade blivit en av de viktigaste städerna i Vallonien. La Louvière skulle erkännas som en självständig stad 1869. Idag La Louvière är fortfarande den femte största staden i Vallonien, efter Charleroi , Liège , Namur , och Mons .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar