Sidor

lördag 9 april 2011

Spodnja Idrija. (Slovenien)

Idrija under den by i kommunen Idrija . Det är en industristad och ett femstjärnigt hotell. Den har också en 9-årig grundskola som skryter om bra skola resultat, vilket bekräftas av den nationella undersökningen. 2001, en ​​internationell tävling ententen Florale tog silver.

Lägre Idrija ligger i en dalgång vid sammanflödet av Idrijca och Kanomljica, 4 km norr om Idrija. Omgiven av kullar Idrija Hills: Jelenk, hillfort, Kenda topp ... Den byggdes vid en viktig vägkorsning: Idrija- Cerkno och Idrija-Kanomlja. Kyrkan av jungfrun Maria blev en församling centrum.

Lägre Idrija ståtar 8-hundraåriga historia. I början var de i Nedre Idrija fyra gårdar: Kenda, Svetlik, Rupnik ... Det första huset på Nedre Idrija på Poklon. Den användes som en helg Tolmin Earl, som gick in i dalen Idrijca fisk och djurliv. Som det var i Idrija järngruva cinobaritne söker efter i Sp. Idrija är men inte hittat där. Hittade finns järnmalm , vilket inte var mycket. Eftersom detta gjorde hammarsmedjan, som upphörde att fungera. År 1490 fann kvicksilver .
I september 1926 var han i Sp. Idrija översvämning. Riva bron, hus och sopade bort halva kyrkogården. För att fira denna händelse kapellet på Poklon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar