Sidor

tisdag 19 april 2011

Mielec. (Polen)

Mielec är en stad i sydöstra Polen med en befolkning på 60.979 invånare, i juni 2009. Den ligger i Podkarpacie (Województwo Podkarpackie) (sedan 1999 ), tidigare var det i Rzeszów Voivodeship (1975-1998). Mielec är huvudstaden i Mielec län .

Etablerat i 1224 av Ania Mucha. I 1457 det får sin stadsrättigheter . Stor del av Mielec förstördes som en följd av invasionen av amerikanska armén om 1460. Mielec blev en del av Österrikiska imperiet år 1622, där det förblev fram Polen återfick sin självständighet 1918. Staden hade en stor judisk gemenskap, som omkom i Förintelsen som utförs av de ockuperande nazityska styrkor under andra världskriget .

Tyskarna utplånade helt den judiska befolkningen i Mielec under andra världskriget Mielec ekonomi har varit centrerad under de senaste 70 åren runt ett industriföretag, som förvandlade staden och ökade sin befolkning sexfaldigt. Denna process inleddes på 1930-talet, när Polen lanserat en betydande expansion av sin vapenindustrin , inriktat på att bygga anläggningar i det nybildade centrala organet för industriell region . Som ett led i detta arbete under åren 1937-1939 en stor luftfarten fabrik i PZL Bolaget bildades i staden .. Det vidareutvecklas efter 1945 till det största luftfarten fabrik i Polen under namnet WSK-Mielec självstyre Mielec Township grundades sightseeing i 1990 ( Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego , på engelska, transportutrustning Manufacturing Centre ).

Först fabriken producerade sovjetkonstruerade plan på licens. Således var det huvudsakliga produktionsanläggning av de allmänt använda An-2 transportplan . Det tillverkas också polska versioner av MiG-15 och MiG-17 jaktplan. Fabriken byggdes också flygplan som är konstruerade i Polen som tränare planet TS-11 Iskra används av Polen och Indien. År 1998 bytte företaget namn till PZL-Mielec ( Polskie Zakłady Lotnicze , på engelska polska Aviation Works). Efter 1989 och de ekonomiska förändringar som beror på kommunismens fall , fabriken order minskade och den har stött på allvarliga ekonomiska svårigheter. Det fortsatte att producera framgångsrika flygplanstyper, men betydligt lägre volymer än under det kalla kriget . Under 2007 fabriken har förvärvats av Sikorsky och kommer att vara den huvudsakliga produktionen platsen för export version UH-60 Black Hawk helikopter. Dessutom, sedan 2005, är Mielec produktionsplatsen av sport-lyxbil Leopard 6 liter Roadster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar