Sidor

torsdag 14 april 2011

Padova. (Italien)

Padua uttalas [PA ː dova] , latin : Patavium , venetianskt : Padoa ) är en stad och Comune i Veneto , norra Italien . Det är huvudstad i provinsen Padua och den ekonomiska och kommunikation navet i området. Padua befolkning är 212.500 (från 2008 ). Staden ingår ibland, med Venedig ( italienska Venezia ), i Padova-Venedig Metropolitan Area , har en befolkning på ca 1.600.000.

Padua står på Bacchiglione River , 40 km väster om Venedig och 29 km sydost om Vicenza . Den Brenta River , som en gång gick genom staden, som fortfarande berör de nordliga distrikten. Sina jordbruksprodukter inställningen är den Pianura Veneta . Till stadens sydvästra ligger Euganaean Hills , prisad av Lucan och Martial , Petrarca , Ugo Foscolo , och Shelley .
Den är värd den berömda universitetet i Padua , nästan 800 år gammal och känd bland annat för att ha haft Galileo Galilei bland sina lärare.

Staden är pittoresk, med ett tätt nätverk av karakteristiska gator öppning in till stora gemensamma torgen , och många broar som korsar olika grenar av Bacchiglione , som en gång omgav de gamla murarna som en vallgrav .
Padua är inställningen för största delen av insatserna i Shakespeares 's Så tuktas en argbigga .

Padua anspråk på att vara den äldsta staden i norra Italien. Enligt en tradition daterad åtminstone Vergilius 's Aeneiden , och återupptäcktes av medeltida kommunen , var det grundades 1183 f.Kr. av trojanska prinsen Antenor , som skulle ha lett folket i Eneti eller Veneti från Paphlagonia till Italien. Staden uppgrävda en stor sten sarkofag i år 1274 och förklarade dessa att representera Antenor reliker.

Patavium, som Padua var känd av romarna , var bebodd av (Adriatiska) Veneti . De var kända för sin utmärkta typ av hästar och ullen av sina får. Dess män kämpat för romarna vid Cannae . Staden var en romersk municipium sedan 45 f.Kr. (OS 43. Det blev så stark att den var enligt uppgift kunna höja två hundra tusen soldater. Abano , som är i närheten, är födelseplatsen för den välrenommerade historikern Livius . Padua var också födelseplatsen av Valerius Flaccus , Asconius Pedianus och Paetus Thrasea .
Området sägs ha varit kristnades av Saint Prosdocimus . Han vördas som den första biskop i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar