Sidor

söndag 17 april 2011

Rostad hel kyckling.

Fylld och marinerad kyckling som tillagas långsamt i stekpåse blir alldeles extra mör och smakrik.

Ingredienser 4 portioner

1 st kyckling, hel
3 msk balsamicovinäger, vit
1 msk kycklingbuljong
vatten
10 st timjan, färsk, kvistar
3 st bladpersilja, stora kvistar
1 st morot
1 st palsternacka
5 st vitlök, klyftor
1 st citron
svartpeppar
salt.

Tillagning

1. Skölj kycklingen i kallt vatten och låt den rinna av.
2. Tärna morot, palsternacka och vitlök fint och lägg i en skål.
3. Tvätta och skala citronen med hjälp av en potatisskalare. Hacka skalet och örterna och blanda med rotfrukterna i skålen. Salta och peppra rikligt.
4. Fyll kycklingen med rotfruktsblandningen och krydda utsidan med salt och svartpeppar. Stoppa ner kycklingen i en stekpåse. Lägg även ner de rotfrukter som eventuellt inte fick plats i kycklingen.
5. Häll vinäger, buljong och vatten i påsen och förslut väl. Vänd runt påsen så vätskan blandar sig. Dra ut luften ur påsen.
6. Sätt in påsen i ugnen, 130 grader, cirka och 1 1/2 timme. Använd gärna stektermometer, kycklingen är klar vid 72 grader.
7. Tar ut kycklingen ur påsen och lägg den på en plåt. Höj ugnsvärmen till 200 grader på grill och sätt in plåten med kycklingen och låt den få färg, cirka 10 minuter.
8. Sila ner buljongen från påsen i en kastrull och koka upp. Smaka av och servera som sky till kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar