Sidor

söndag 17 april 2011

Boca Raton, Florida. (USA)

Boca Raton är en stad i Palm Beach County , Florida , USA, bildat maj 1925. I folkräkningen år 2000 .

Staden hade en total befolkning på 74.764, 2006 års befolkning som registrerats av US Census Bureau var 86.396.Men de flesta människor under postadress Boca Raton , cirka 200.000 i Totalt är egentligen inte inom staden Boca Raton kommunala gränser.

Det beräknas att en viss dag, det finns ungefär 350.000 personer i själva staden.
I både vad gäller befolkning och areal, Raton är Boca den största staden mellan West Palm Beach och Pompano Beach , Broward County .

Den bokstavliga översättningen av "Boca Raton" är "Mouse Mouth" ("mus" på spanska är "Ratón"). En förklaring till ursprunget är det spanska ordet boca (eller mun) var ( och fortfarande är) används för att beskriva ett inlopp och Ratón (bokstavligen "mus") användes av spanska sjöfarare att beskriva stenar som gnagde på ett fartygs kabel . En annan förklaring är att den hänvisar metaforiskt till känslan av Pirate's Cove.

Namnet Boca Ratones ursprungligen fanns på sjuttonhundratalet kartor i samband med ett inlopp i Biscayne Bay området Miami . I början av artonhundratalet, sikt var felaktigt flyttade norrut till sin nuvarande plats på de flesta kartor och tillämpas på inre vattenvägar från det slutna inlopp norr till 8,5 miles (13,7 km), som kallades "Boca Ratones Lagoon".

Den första nybyggaren var TM Rickards i 1895 som var bosatt i ett hus gjort av drivved på östra sidan av East Coast Canal söder om vad som nu är Palmetto Park Road bro. Han undersökta och sålde mark från kanalen till bortom järnvägen norr om vad som nu Palmetto Park Road.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar