Sidor

fredag 6 maj 2011

Ciudad Real. (Spanien)

Ciudad Real är en stad i Castilla-La Mancha , Spanien , med en befolkning på ca 74.000. Det är huvudstad i provinsen Ciudad Real . Den har ett stopp på AVE höghastighetståg linje och har börjat att växa som en långväga pendlare förorten Madrid .

En hög kapacitet flygplats ( Ciudad Real Central Airport ) har byggts för att tjäna staden är det nu öppen. I början av byggandet av en ny Caesar's Palace Casino är planerad.

Under medeltiden , fyra kilometer av väggar och etthundratrettio torn skyddade en befolkning som består av kristna , morer och judar .
Efter enandet av den iberiska riken under katolska monarkerna , Real Ciudad blev huvudstad i provinsen La Mancha i 17th century (1691). Detta faktum gynnade den ekonomiska utvecklingen som läckte ut i viktiga byggnader. Staden grundades av Alfonso X på 13-talet (1255) att slåss med militära order av Calatrava .
Staden var omgiven av murar. Numera finns det bara två delar av muren kvar.

Don Quijotes Museum ligger bredvid Parque de Gasset.
Museo Elisa Cendreros uppvisar en gammal samling av fans och smide trä.
Iglesia de Santiago är den äldsta kyrkan i Ciudad Real. Den byggdes i slutet av 13-talet. Dess stil är gotisk . Den har tre block uppdelat i två delar. Dess dekorerade med gotiska målningar och med sjuhövdade drakar, användes de så vi amuletter mot onda andar. Taket är dekorerat med stenar som bildar åtta pekade stjärnor.

En annan viktig kyrka i Ciudad Real är Iglesia de San Pedro (Church of Saint Peter ). Det är det monument som har mer intresse och kvalitet i staden. Den byggdes mellan 14 och 15-talet. Dess stil är gotisk , och hus grav Chante de Coca , biktfader och kaplan i katolska monarkerna .
I centrum av Ciudad Real är Plaza Mayor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar