Sidor

måndag 2 maj 2011

Fortaleza. (Brasilien)

Fortaleza ( portugisiska uttal: [foʁtalezɐ] , Fortress ) är delstatens huvudstad i Ceará , som ligger i nordöstra Brasilien .

Med en befolkning på över 2,5 miljoner (storstadsregion över 3,4 miljoner), är Fortaleza den 4: e största stad i Brasilien . Det har en yta på 313 kvadratkilometer (121 sq mi) och en av de högsta demografiska densiteter i landet (8.001 per km ²).

Norr om staden ligger Atlanten , i söder är städerna Pacatuba , Eusebio, Maracanaú och Itaitinga, i öster är länet Aquiraz och Atlanten, och i väster är staden Caucaia . Invånarna i staden kallas Fortalezenses. Den nuvarande borgmästaren är Luizianne Lins en tidigare akademisk på den lokala federala universitetet i Ceará och välkända feministiska.

På Beira-Mar Avenue, kiosker och restauranger erbjuder regionala skaldjur , sushi, brasilianska rätter och många fler typer av livsmedel, det finns också många barer som erbjuder allt från öl till cocktails. Vid hantverk mässan (den feirinha), många står visa broderi och läderarbeten, samt smycken och regional mat eller artisinal cachaça . Av de urbana stränderna i Fortaleza, Praia do Futuro är den mest frekventerade och kännetecknas av restauranger längs stranden, var och en med sin egen musikaliska stil och inredning.

Den staty av Iracema hänvisar till legenden om den indiska som var avbildad i en roman av José de Alencar , en berömd brasiliansk författare som härstammar från Fortaleza. Mucuripe Beach håller Lighthouse Museum . Öppnat år 1846, fyr var aktiv för 111 år, tills den stängdes 1957. Dragão do Mar Konst och kultur Center håller Cearense Kultur Memorial, Contemporary Art Museum och Rubens de Azevedo Planetarium , liksom filmer och teatrar. Förutom detta, gamla magasin var många renoverade och blev barer och restauranger omger det centrala området av staden. Det finns kök och visa alternativ på kvällen. Det är säkerligen en av de trendigaste platserna att se.

Nattliv inkluderar barer, nattklubbar och restauranger, öppet alla dagar i veckan, förutom den karakteristiska komedi visar att ha införas nationellt kända konstnärer. En lågsäsong karneval , Fortal händer i Fortaleza i juli. Med en ombyggd struktur i 2008, evenemanget har parkeringsplatser, läktare, stall och mat domstol. Händelsen varar i 4 dagar och omkring 1,5 miljoner människor njuta av riksbekanta Axé musik band. Fortaleza steg också musikfestivaler i Brasilien , som Ceará Music. Denna årliga händelse inkluderar lokala konstnärer och internationella pop rock stjärnor för 3 dagar. Omkring 25 tusen människor njuta av det roliga och flera konserter, elektronisk musik tält, och modevisningar.

De Pinto Martins International Airport förbinder Fortaleza med stora brasilianska städer och driver även internationella flygningar. Staden är hem för federala universitetet i Ceará .

Fortaleza historia började den 2 februari 1500, då spanjoren Vicente Pinzón landade i Mucuripe's Cove och gav det nya landet Santa Maria de la Consolación . På grund av den fördraget Tordesillas , upptäckt var det aldrig officiellt sanktionerade. Koloniseringen började när portugisiska Pero Coelho de Souza konstruerat Fortim de São Tiago i mynningen av floden Ceará år 1603. Senare, den nederländska ockuperade brasilianska nordost och grundade Fort Schoonenborch . När de fördrevs från Ceará, portugisiska omdöpt till det till Fortaleza de Nossa Senhora da Assunção. I 1726, staden av fortet var upp till kravet på byn . År 1799 i provinsen Ceará var skild från provinsen Pernambuco och Fortaleza valdes som huvudstad.

Under 19th century, konsoliderade Fortaleza som en stad i Ceará, med stöd av skottets bomull växer. Med ökningen av de direkta navigering kommunikation med Europa i tullen i Fortaleza skapades 1812. År 1824 blev staden upprörd med revolutionärer edsförbundet om ekvatorn . Mellan åren 1846 och 1877, staden går igenom en period av berikning och förbättring av den ekonomiska verksamhet och urban infrastruktur inklusive export av bomull och utveckling av olika workmanships, såsom skapandet av de 2 gymnasieskolor i Ceará och Mucuripe Lighthouse 1845, Santa Casa de Misericordia de Fortaleza 1861, Prainha Seminary 1864, Public Library 1867 och allmänna kommunikationer år 1870, som började med byggandet av järnvägen i Baturité. I decennier av 1870 och 1880, en period kallad avskaffande och republikan, rörelser som orsakas sådan frigörelse förslavade afro-brasilianare i Ceará den 25 mars 1884, fyra år innan slaveriet var utrotad från hela landet. Den litterära rörelsen "Andlig Bakery" dök upp 1892 och pionjär spridningen av moderna idéer i litteraturen i Brasilien. Andra enheter av tiden omfattade Ceará institutet och Ceara s Vitterhetsakademien grundades 1887 och 1894 respektive.

Under nittonhundratalet, genomgick Fortaleza betydande urbana förändringar, med förbättringar och flykten från landsbygden till staden, och tillväxten främst sker mot slutet av decenniet av 1910, vilket bidrog till att främja staden till titeln på sjunde bästa staden i befolkningen i Brasilien . År 1954, första universitet i staden var det skapade, det UFC . Mellan 1950 och 1960, stad uppnått en ekonomisk expansion på över 100% och perifera stadsdelar började växa. Mot slutet av 1970-talet började Fortaleza dess framväxt som framtida industriellt centrum i nordöstra med genomförandet av den industriella distrikt i Fortaleza. Under den politiska öppning efter militära regimen, folk valde stadens första kvinnliga borgmästare, Maria Luiza Fontenele, och hade den första rådhuset befäl av en vänsterparti. I slutet av seklet, administration av Stadshuset och stadens genomgick de olika strukturella förändringar med öppnandet av flera vägar , sjukhus , kulturella platser och det blev en av de viktigaste turist destinationerna i nordöstra och i Brasilien .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar