Sidor

söndag 29 maj 2011

Portimão. (Portugal)

Portimão ( portugisiska uttal: [puɾtimɐw] ) är en portugisisk stad (portugisiska: Cidade ) belägen i distriktet av Faro i regionen i Algarve , södra kusten i Portugal.

Det var tidigare känt som Vila Nova de Portimão ( [ vilɐ nɔvɐ dɨ puɾtimɐw] ). År 1924 var det registrerades som ett Cidade och blev känd endast som Portimão. Staden har 41.000 invånare och Portimão kommun har 50.454 (från 2009, INE ). De två mest folkrika städerna i Algarve, är Portimão och Faro .

Portimao är känd för sina sportevenemang. På sommaren, en Beach Soccer kallas turnering Mundialito de Futebol de Praia ("Lilla VM") hålls. I Lissabon till Dakar Rally går genom, och det finns också surfing och kitesurfing .

Som ligger på sydkusten i Portugal, är Portimão välkänd i segling världen för att vara en idealisk plats för segling på Atlanten, skryter mycket lugnare vatten och väderförhållanden än den västerländska kusten.

Portimão är värd platsen för många prestigefyllda segling händelser inklusive den årliga Portimao, Portugal Match Cup händelse som är en del av World Match Racing Tour . Evenemanget drar världens bästa segling lag att Portimão i ett gladiatorspel kamp av nerv och skicklighet på vattnet. De identiska medföljer (SM-40) båtar är tävlade två åt gången i en på vattnet luftstrid som testar seglare och skeppare till gränsen för sin fysiska förmåga. Poäng upplupna räknas World Match Race Tour och en plats i finalen av säsongen, med den totala vinnaren med titeln ISAF World Match Racing Tour Champion. Matchracing är en idealisk sport för åskådare i Portimão. Racing i så nära anslutning till havet erbjuder utmärkt mitt i händelsernas centrum vyer för publiken längs stränderna och i de allmänna utrymmena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar