Sidor

torsdag 2 juni 2011

Belleville, Ontario. (Kanada)

Belleville ( Kanada folkräkningen 2006 invånare 48.821, folkräkningen tätorten befolkning 91.518 ) är en stad vid mynningen av floden Moira på Bay of Quinte i södra ( sydöstra ) Ontario , Kanada , i Quebec City-Windsor korridoren . Det är säte för Hastings län och mitt i bukten Quinte regionen. Den nuvarande borgmästaren i Belleville är Neil Ellis.

Ursprungligen platsen för en Native uppgörelse som kallas Asukhknosk, framtida lokalisering av staden var det lösas genom FN: Empire lojalister 1789, varefter den blev känd som Meyer's Creek efter framstående nybyggare och industrimannen John Walden Meyers . Det döptes Belleville för att hedra Lady Arabella Gore 1816, efter ett besök på uppgörelsen Sir Francis Gore och hans fru. Belleville blev en viktig järnvägsknut med slutförandet av Grand Trunk Railway 1855. År 1858 järnet bron över Moira på Bridge Street blev den första bro i Hastings län . Belleville är slående vackra High viktoriansk gotisk stadshuset byggdes år 1872 för att hysa den offentliga marknaden och administrativa kontor. Stadshuset Tornet står några 185 meter över gatuplanet.

År 1998 var staden den samman med den omgivande Township av Thurlow att bilda en utökad staden Belleville som en del av Ontario hela kommunal omstrukturering. Staden bifogade också delar av Quinte West i väster.

Belleville ligger vid mynningen av floden Moira på Bay of Quinte i sydöstra Ontario mellan städerna Quinte West i väster och Napanee i öster. Dessa städer är förbundna med både Ontarios Highway 2 och Macdonald-Cartier Freeway (Highway 401) , staden är också trafikeras av Highway 37 , som löper i nord-sydlig från Belleville mot Tweed till de östra delarna av Moira floden, och Highway 62 (en gång Highway 14 söder om 401), norrut mot Madoc , och söderut till Prince Edward County över Bay Bridge.

Belleville ligger i en övergångszon som kan anses vara en del av Central Ontario eller östra Ontario regioner genom olika källor. Officiellt är Belleville anses vara korrekt delen av Centralafrikanska Ontario regionen som den är belägen väster om S: t Lawrence River : s utgångspunkt, men staden är populärt betraktas som en del av östra Ontario, eftersom den delar den östra regionen riktnummer 613 och K postnummer .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar