Sidor

torsdag 2 juni 2011

Makasar, Jakarta. (Indonesien)

Makasar är en subdistrict ( kecamatan ) i östra Jakarta , Jakarta , Indonesien . Den har en yta på 21,64 km ² och befolkningen i 157.261 (2000).
Gränserna för Makasar subdistrict är Kali Malang kanal i norr, Sunter River i öst, Jagorawi tollway i väster, och Taman Mini 2 - Pondok Gede Raya Road i söder. Den Taman Mini Indonesia Indah Området ligger i Cipayung subdistrict (setu Administrativa Village), men museet komplex av Purna Bhakti Pertiwi, ett museum som också finns i Taman Mini Indonesia Indah , ligger i Makasar subdistrict (Pinang Ranti Administrativa Village)

Kampung Makasar är ett område som är beläget i Makasar Administrativa Village och en del av Kebon Pala Administrativa Village ( Kramat Jati subdistrict). Området är känt som "Kampung Makasar" ( Makasar Village) eftersom det har använts som en lösning för människor från Makasar, under ledning av kapten Daeng Matara 1686. Dessa människor är före detta krigsfångar som kom till Batavia efter Gowa sultanatet under sultanatet Sultan Hasanuddin , besegrades av den holländska imperiet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar