Sidor

fredag 24 juni 2011

Douai. (Frankrike)

Douai ( holländska : Dowaai ) är en kommun i Nord departement i norra Frankrike. Det är en sub-prefekturen på avdelningen.

Beläget vid floden Scarpe cirka 40 km från Lille och 25 km från Arras är Douai hem till en av regionens mest imponerande klocktorn . Befolkningen i storstadsområdet, inklusive Lens , var 552.682 år 1999.

Dess webbplats motsvarar förmodligen som en 4: e århundradet romersk fästning kallas Duacum. Staden blev en blomstrande textil marknad centrum under medeltiden under grevarna av Flandern. Historiskt var det känt som Douay (Doway på engelska). I 1384 passerade den i domäner för grevarna av Bourgogne och därifrån år 1477 till habsburgska besittningar.

I 1667 var Douai fattats av soldaterna av Ludvig XIV av Frankrike , och av 1668 fördraget i Aix-la-Chapelle , var staden avträddes till Frankrike. Under successiva belägringar 1710 till 1712 var Douai nästan helt förstörd. [ vem? ] Vid 1713 var staden helt integrerad i Frankrike.

Bortsett från jäser av den franska revolutionen, var det återigen fastna i fientligheter i första världskriget, och 1918 var staden delvis brända, medan andra världskriget också medfört stora skador på Douai. Staden är fortfarande en transport och kommersiellt centrum för området, som är känd för sin kolfältet, de rikaste i norra Frankrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar