Sidor

onsdag 8 juni 2011

Drunen. (Nederländerna)

Drunen är en stad med en befolkning på 17.783 (1 januari 2008) i kommunen Heusden i södra Nederländerna . Drunen är en del av en region som kallas Langstraat ("lång väg") som historiskt är känt för sina läder-och skoindustri. Sedan 1813 har Drunen varit en egen kommun, som består av städerna Drunen, Elshout och Giersbergen.

I mitten av Drunen är ett torg omgivet av Lambertuschurch och Stadshuset. Dessutom finns några pubar och butiker i mitten av stan. Drunen var kraftigt skal av brittiska styrkor i slutet av 1944 i dagar före befrielsen och dess viktigaste byggnader var starkt skadats eller förstörts helt och hållet.

Följaktligen finns det få historiska byggnader. Nyligen centrum, inklusive torget, har moderniserats.

Den 1 januari 1997, var det ingår tillsammans med kommunerna Heusden och Vlijmen till det nya, utvidgade kommunen Heusden, innehållande städerna Drunen, Elshout, Giersbergen, Heesbeen, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Oud-Heusden, Heusden, Vlijmen , Nieuwkuijk och Haarsteeg. Vissa hävdade att denna utvidgade kommunen borde ha kallats kommunen Drunen, är den största av de tre städer. På grund av den historiska betydelsen av Heusden, och möjligen för att undvika sjuka kommer i nästan lika stor staden Vlijmen , kommunalt var uppkallad efter Heusden.

1813: Drunen blir en kommun i Nederländerna. 1935: Elshout (tidigare del av kommunen Oud-Heusden) läggs till Drunen. 1944: Liberation av Drunen under andra världskriget där kyrktornet och många av de historiska byggnader förstörs. 1997: Den kommun Drunen införlivas utvidgade kommunen Heusden. 2007: Den moderniserade centrum Drunen invigs officiellt.

Drunen är internationellt känd av Loon och Drunen Dunes Loonse en Drunense Duinen , en nationalpark som består av sanddyner och skog som lockar många turister. För att understryka kopplingen mellan Drunen och sanddynerna, tillsammans med öppnandet av den moderniserade centrum ett konstverk avslöjades, som innehåller fragment av en dikt om dynerna.

Under de senaste ett bilmuseum (Autotron) var beläget i Drunen, men det var flyttat till en annan stad som heter Rosmalen. Museet, ritat av arkitekten Anton Pieck (känd från Efteling) används idag som teater.

Ett tema park som heter Land van Ooit låg i Drunen också. Men den 22 november 2007 i parken stängd. Därefter har fastigheten (44 hektar) som köps av den lokala regeringen för fritids-och infrastructional ändamål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar