Sidor

onsdag 8 juni 2011

Kfar Saba. (Israel)

Kfar Saba ( hebreiska : כְּפַר סָבָא , lit "." Farfar's Village), officiellt Kfar Sava , är en stad i Sharon regionen , i Centrala distriktet i Israel . Vid utgången av 2009, Saba hade Kfar en total befolkning på 83.600.

Kfar Saba (gamla Capharsaba) var en viktig bosättning under den andra templet perioden. nämns för första gången i skrifter av Josephus , i sin redogörelse för försök Alexander Jannaeus att stoppa en invasion från norr ledda av Antiochos (fornminnen, bok 13, kapitel 15). Kfar Saba visas också i Talmud i samband med majs tionde och Capharsaba lönn fig träd.Uppgörelsen var sannolikt uppkallad efter en person som heter Sava, även om denna persons betydelse inte är känd.

Utgrävningar på platsen har visat att resterna av en stor romersk badhus. I bysantinska perioderna ruinerna av badhuset först omvandlats till fisk pooler, och senare i någon form av anläggning.

År 1596, arabisk by som heter en Kafr Saba funnits på denna plats med en befolkning på 42 muslimska familjer.

På 1870-talet beskrevs som "en dy by av rimlig storlek med lera-dammar runt den och bra vatten i brunnarna av Ronneby Yemin, i öster. " Den judiska staden Kfar Saba grundades 1898 på 7.500 dunam av mark som köpts från den arabiska byn.

Trots lockande annonser i Jerusalem och London , försök att sälja tomter till privata individer har misslyckats, eftersom marken var belägen i en ödslig försummat, område långt från någon annan judisk bosättning.Den osmanska pasha i Nablus , vars Governorate marken tillhörde, vägrade att ge bygglov därför de första bosättarna tvingades att leva i hyddor gjorda av lera och halm. De tjänade sitt uppehälle genom att odla mandel, vindruvor och oliver. De flesta av manuellt arbete på marken var bönder från Qalqilya . Endast år 1912 var tillstånd ges och nybyggarna flyttade till permanenta bostäder.

I Palestina kampanj i första världskriget , Saba var Kfar i frontlinjen mellan General Allenby 's brittiska armén och den ottomanska armén och förstördes. Samtidigt omkring tusen invånare i Tel Aviv och Jaffa kom att leva i staden. De hade tvångsdeporterades från sina hem av osmanerna.

På grund av den Jaffa upplopp av 1921 dessa deporterade tillbaka till sin ursprungliga städer. År 1922 den ursprungliga invånarna återvände och 1924 ytterligare nybyggare anslöt sig till dem. Under denna period odling av citrusfrukter utvecklas. De första valen till kommunfullmäktige hölls.

I tiden av arabiska revolten , i 1936-1939, som i 1948 års arab-israeliska kriget , Kfar Saba befolkning drabbats av attacker från araberna från den arabiska byn Kafr Saba och andra byar i området. En kort tid innan den israeliska självständighetsförklaringen dessa byar togs i Operation Medina. År 1962 Kfar Saba fick staden status, med chefen för kommunen, Mordechai Surkis , bli dess första borgmästare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar