Sidor

lördag 4 juni 2011

Empoli. (Italien)

Empoli ( italienska uttal: [Empoli] ) är en stad och comune i Toscana , Italien , ca 20 km sydväst om Florens , i söder av Arno i en vanlig bildas av de sistnämnda floden.

Slätten har användbara för jordbruket sedan romerska tider. Kommunen territorium blir en kuperad en som det avviker från floden.

Empoli ligger på stambanan från Florens till Pisa , och är den punkt av meningsskiljaktighet om en linje till Siena . Empoli har en stark tradition som en jordbruksprodukt centrum. Det har gett sitt namn till en lokal sort av kronärtskocka .

Arkeologiska fynd har visat att Empoli redan avgjordes i början av romerska riket gånger, och fanns kvar fram till 4: e århundradet e. Kr. Floden agerade som ett kommunikationsverktyg sätt för handeln med jordbruksprodukter, tillsammans med den lokala amforor . I Tabula Peutingeriana av det 4th århundradet Empoli kallas i Por ("i porten") som en flod port på den romerska vägen Via Quinctia , som ledde från Fiesole och Florens till Pisa . Empoli var också på Via Salaiola , ansluter till Volterra "salt dammar s.

Sedan den 8: e århundradet Empoli konsolideras som en stad runt slottet, som kallas Emporium eller Empolis . I 1119 var det absorberas i Guidi räknas ägodelar. I 1182 gick det under florentinsk regeln. I 1260, efter slaget vid Montaperti var Empoli säte för en berömd råd där Farinata degli Uberti motsatte sig en rivning av Florens.

Senare Empoli blev en viktig fästning, och var därför upprepade gånger plundrade och attackerade. År 1530 dess fall markerade slutet på den oberoende florentinska republiken .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar