Sidor

torsdag 16 juni 2011

Heimdal. (Norge)

Heimdal är den sydligaste staden i Trondheim , Norge uppkallad efter guden Heimdall i fornnordisk mytologi . Området har varit kontinuerligt bebodd sedan åtminstone järnåldern och är rikt på arkeologiska platser .

Området kring järnvägsstationen var fram till 1964 i mitten av två separata lokala kommuner , Tiller och Leinstrand . Den västra delen av Heimdal består av landsbygden i Byneset , också en egen kommun fram till 1964. Den östra delen av Heimdal, Tillerbyen , är en ny utveckling, planerade att minska trycket på centrala Trondheim från den kommersiella boom i staden.

Området där Tillerbyen byggts början var träsket , men det var dränerad på 1930-talet som en flygplats var planerat här. Den tyska inkräktarna av 1940 stoppade dessa planer, eftersom de hellre ville ha en flygplats i Lade .

År 1963 kommun Trondheim köpte områden, och i 1966 de kontrollerat en utvecklingsplan för en ny tjänste-och kommersiella nav som skulle kunna lätta på utvecklingen trycket på den myllrande centrum områdena.
Dessa planer mötte mycket motstånd, många politiker trodde att utvecklingen skulle bli för svårt att genomföra, eftersom marken var för blöt och instabil för att stödja storskaliga utveckling. Kritiker har visat sig felaktigt.

Ända sedan den första utvecklingen områdena Tillerbyen och Sjetnemarka har varit en av de mest blomstrande delar av staden och fortfarande är stora utvecklingsprojekt inletts för att möta det växande befolkningstrycket.

Heimdal rätt är en traditionell kommunikation och handelscentrum, järnvägen har kopplingar till Sverige ( Nabotåget , som ordagrant betyder grannen tåg ), till Oslo och söder om Norge via Dovrebanen samt i norr. Många busslinjer ansluter även här.

Förutom den stora bostadsområden, Heimdal hus många av stadens ledande företag och tjänster. City Syd var vid tidpunkten för dess konstruktion största köpcentrum i landet och är fortfarande en av de mest lönsamma köpcentra i norra Europa, som den får kunder inte bara från staden utan från den omgivande landsbygden och närliggande län också. Heimdal Stadion är en stor sport komplex med fotboll och handboll fält intill Breidablikk skolan.

Huvudkontoret för den lokala tidningen, Adresseavisen , är också belägna i Heimdal.
Heimdal är idag en stad i staden. De centrala delarna av Tillerbyen likna en typisk västerländsk centrum med hög kommersiella strukturer, i motsats till den traditionella centrala områden i Trondheim, som domineras av gamla, tvåvåningshus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar