Sidor

fredag 10 juni 2011

Matsudo. (Japan)

Matsudo ( 松戸市 Matsudo-shi ? ) är en stad belägen i norra prefekturen Chiba , Japan . I februari 2011, staden hade en beräknad befolkning på 484.578 och en befolkningstäthet på 7900 personer per km ². Den totala arealen var 61,33 km ².

Historia

Området kring Matsudo har varit bebott sedan förhistorisk tid, och arkeologer har hittat lämningar från Jomon perioden , samt stensättningar begravning från Kofun perioden . Under Edo-perioden , område var tenryo kontrolleras direkt av Tokugawa-shogunatet , och innehöll ett antal häst rancher ge krig hästar för Shogun's arméer. Det också utvecklats som ett inlägg station på Mito Kaido förbinder Edo med Mito .

Efter Meijirestaurationen , staden var Matsudo skapats i Higashikatsushika Distrikt prefekturen Chiba 1878. Matsudo uppnått stadsrättigheter den 1 oktober 1943.

Den 1 september 1954, närliggande staden Kashiwa slogs med angränsande Kogane stan och Tsuchi och Tanaka byar för att bilda den nya staden Tokatsu ( 东葛市 Tokatsu-shi ? ) . Men politikerna i Kogane staden var många häftiga motståndare till fusionen, och tvingade dess upplösning den 15 oktober 1954 med de flesta av tidigare Kogane staden samgående med Matsudo istället. Början på 1960-talet, den snabba ekonomiska tillväxten i Japan (och Tokyo-området i synnerhet) ledde till en byggboom i Matsudo och utvecklingen av området som en stor förort till Tokyo. Matsudo är nu den tredje största staden i prefekturen Chiba och en stor sovstad (11: e största stad) i Greater Tokyo-området .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar