Sidor

torsdag 9 juni 2011

Peschiera del Garda. (Italien)

Peschiera del Garda ( latin : Ardelica , Arilica och Ariolica ), är en stad och Comune i provinsen Verona i Veneto , Italien .

När Lombardiet-Venetia var under österrikisk kontroll, var Peschiera den nordvästra ankare av de fyra befästa städer som utgör den så kallade Quadrilatero . Fästningen ligger på en ö i floden Mincio vid mynningen från Gardasjön.

Roman Ardelica var en stad av Gallia Transpadana som ockuperade platsen för den moderna Peschiera del Garda, vid den sydöstra vinkeln på Lacus Benacus ( Lago di Garda ), precis där Mincius (moderna Mincio) som utfärdats från sjön. Namnet finns under korrumperade form Ariolica i Tabula Peutingeriana , som korrekt placerar den mellan Brixia och Verona, den sanna formen är konserverad genom inskriptioner, varav en säger att det var en handelsplats, med ett bolag av fartygsägare, Collegium naviculariorum Ardelicensium . (Orell. Inscr. 4108.) Staden nämns som Arilica i Plinius den äldre är Naturalis Historia .

Fästningen i Peschiera spelat en framträdande roll i de flesta militära kampanjer i norra Italien efter 1400, särskilt kampanjer genomfördes under Napoleonkrigen . Under första italienska frihetskriget , var det fattas av Piemonte från österrikarna , efter en tapper försvar av General Rath varar sex veckor, den 30 maj 1848.

Peschiera del Garda var också känd för sin militära fängelse som stängdes 2002.
Kommunen är en del av föreningen Città del vino ("Association of Wine Cities").
På vintern den närbelägna Laghetto del Frassino är den viktigaste livsmiljön för viggar i Italien (Morbioli & Sighele 2006).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar