Sidor

lördag 25 juni 2011

Taichung. (Taiwan)

Taichung (台中, bokstavligen "Central Taiwan") är en stad i västra och centrala Taiwan , det Kina , med en befolkning på drygt 2,6 miljoner människor, vilket gör den tredje största staden på ön efter nya Taipei och Kaohsiung .

Den 25 December 2010 det slogs samman med Taichung County till en enda speciell kommun .

Taichung City är beläget i Taichung Basin längs de viktigaste västra kustremsan som sträcker sig från norra Taiwan längs västkusten nästan till den södra spetsen. Staden är belägen strax norr om 24 ° nord och cirka 120,5 ° öst longitud.

Taichung City gränser Changhua län (彰化县), Nantou län (南投县), Hualien län (花莲县), Yilan län (宜兰县), Hsinchu County (新竹县), Miaoli län (苗栗县).
Den centrala bergskedjan ligger strax öster om staden. Lägre, böljande kullar köra i norr som leder till Miaoli län . Platt kustnära slätten dominerar landskapet i söder leder till Changhua län och Taiwansundet i väster.

Klimat
Taichung har ett varmt fuktigt subtropiskt klimat ( Koppen CWA ), med en årsmedeltemperatur på 23,0 ° C (73,4 ° F) , och en genomsnittlig årsnederbörd på strax över 1700 millimeter (67 in).

Staden ser en genomsnittlig fuktighet på 80%. Taichung har ett mildare klimat än andra stora städer i Taiwan . På grund av det skydd som den centrala bergskedjan i öster och Miaoli bergen i norr, är Taichung sällan drabbas hårt av tyfoner . Men ibland tyfoner som framkom vid Sydkinesiska havet kommer att utgöra ett hot mot staden som framgår av tyfonen Wayne år 1986 som drabbade Taiwan från västkusten i närheten av Taichung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar