Sidor

måndag 13 juni 2011

Vollenhove. (Nederländerna)

Vollenhove är en by i nederländska provinsen Overijssel . Det ligger i kommunen Steenwijkerland , sydväst om Steenwijk. Fram till Noordoostpolder tömdes, det var beläget vid kusten i Ijsselmeer .

Vollenhove fick stadsrättigheter i 1354. Senare var den viktigaste staden i regionen, som tidigare hette Land van Vollenhove.

Vollenhove var sommarresidens för biskopen i Utrecht. han bodde i slottet Toutenburg, av vilka endast några små ruiner är kvar nu. Det är därför ganska adeln flyttade till Vollenhove. De byggde sina gods (nederländska: havezates) i staden, vilket var unikt. Därför Vollenhove kallades staden palats. Liksom Blokzijl, torv till Holland med båt orsakade transport den lilla staden att blomstra under 17-talet.

Vollenhove var en egen kommun fram till 1973, då det blev en del av Brederwiede. Mellan 1818 och 1942, kommun var den uppdelad i två delar, Stad Vollenhove (staden) och Ambt Vollenhove (på landet).

Vollenhove är redan listad som Fulnaho i 944. Området var en gång en skog som ägs av Otto den store. Detta gav biskop i Utrecht Balderik tillstånd att jaga där. I 1010 kejsaren Henrik II gav området Sillva Fulnaho (Forest Vollenhove) kallas ärkebiskopen av Utrecht. I 11: e århundradet området bröts på 12-talet, Godfried van Rhenen byggt biskop en borg i Almere, Olde Huys, med en föra och ett kapell. Slottet byggdes i den 14-talet gånger gripits av friserna från Stellingwerven. Runt slottet kom byn Op tio Camph . Detta var den 12 jul 1354 stadsprivilegier. Efter 1380 staden utsågs Vollenho.

Storhetstid staden Vollenhove var under första hälften av 15-talet. Vollenhove var viktigt på grund av stör fisket och var en bijstad av förbundet. Jordvallar och portar anlades också för att försvara staden. Under första hälften av 16-talet staden blomstrade. Joris Schenck van Toutenburg blev sheriff och blev senare guvernör i Overijssel för Karel femte. Schenck var strax utanför staden Toutenburg bygga slottet. Vollenhove denna bostad var det administrativa centret för de tre nordliga provinserna Groningen, Friesland och Overijssel. Drenthe inte räkna ansågs vara dålig. Vid utbrottet av den åttioåriga kriget förlorat Vollenhove roll administrativa centrum, och under de följande århundradena, stad vissnade det bort.

År 1818 var uppdelat i Vollenhove City Vollenhove Vollenhove kontor, det land som Vollenhove hört. Under andra hälften av 19th century Vollenhove blomstrade återigen kort. Vallgraven av Olde Huys var fiskehamn och slottet revs. När år 1859 på ön evakuerades Schokland drog mest Schokkers mitt i resterna av slottet. I slutet av 19th century, var en ny hamn byggdes och en särskild fiskebåt, den Vollenhovense sfären. Byggandet av Dam (1932) upphörde Zuiderzee fiske. Vollenhove var början av andra världskriget som en viktig hamn för efterbehandling av nordost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar