Sidor

fredag 15 juli 2011

Boulogne-billancourt. (Frankrike)

Boulogne-Billancourt (ofta vardagligt tal kallas helt enkelt Boulogne ) är en kommun i västra förorterna i Paris , Frankrike . Det ligger 8,2 km (5,1 mi) från centrala Paris . Boulogne-Billancourt är en sub-prefekturen i Hauts-de-Seine avdelningen och säte för arrondissementet i Boulogne-Billancourt .

Boulogne-Billancourt är den folkrikaste förort till Paris och en av de mest tätbefolkade kommuner i Europa . Förr ett viktigt industriområde, har det reconverted framgångsrikt i företagstjänster och är nu hem till stora kommunikation företag med huvudkontor i Val de Seine affärsdistrikt .

Med en genomsnittlig hushållsinkomst på 28.742 €, är Boulogne-Billancourt de rikaste bland franska kommuner med mer än 100.000 invånare, följt av Paris.

Det ursprungliga namnet på kommunen var Boulogne-sur-Seine (som betyder "Boulogne vid Seine ").

Före den 14: e talet var Boulogne en liten by som heter Menuls-lès-Saint-Cloud (som betyder "Menuls nära Saint-Cloud "). I början av det 14th århundradet, kung Filip IV av Frankrike beställde byggnaden i Menuls-lès-Saint-Cloud i en kyrka tillägnad jungfru av helgedom Boulogne-sur-Mer , sedan en berömd pilgrimsfärd centrum i norra Frankrike. Kyrkan, tänkt att bli en pilgrimsfärd centrum närmare Paris än den avlägsna staden Boulogne-sur-Mer, hette Notre-Dame de Boulogne La Petite ("Our Lady of Boulogne Minor"). Så småningom byn Menuls-lès-Saint-Cloud blev känd som Boulogne-la-Petite , och senare som Boulogne-sur-Seine .

År 1924, Boulogne-sur-Seine var officiellt namn Boulogne-Billancourt, för att återspegla utvecklingen av den industriella stadsdelen Billancourt fogades 1860 (se historia nedan).
När det gäller namnet Billancourt, var det registrerats för första gången 1150 som Bullencort , ibland även stavat Bollencort . Den kommer från medeltida latinska cortem , ackusativ av Cors , som betyder "kapsling", "egendom" och ändelsen att den germanska patronym Buolo (som betyder "vän, bror, frände") och därmed få innebörden av "dödsboet efter Buolo".

Den 1 januari 1860, var staden Paris förstoras genom att bifoga angränsande kommuner. Vid detta tillfälle, kommunerna Auteuil och Passy lades ned och fördelas mellan Boulogne-Billancourt (som då hette Boulogne-sur-Seine ) och staden Paris. Boulogne-sur-Seine fick en liten del av territoriet i Passy, ​​och om hälften av territoriet i Auteuil (inklusive området Billancourt, som tillhörde upplöstes kommunen Auteuil).

Några av skytte händelserna i 1900 sommarspelen ägde rum i Boulogne-Billancourt.
År 1929, i Bois de Boulogne , som hittills fördelas mellan kommunerna Boulogne-Billancourt och Neuilly-sur-Seine , annekterades i sin helhet av staden Paris. Vid detta tillfälle, Boulogne-Billancourt, som de flesta Bois de Boulogne tillhörde, förlorat ungefär hälften av sitt territorium.
Boulogne-Billancourt är känd för att vara födelseplats tre stora industrier: bio , bilar och flygplan .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar