Sidor

fredag 29 juli 2011

Puerto Madryn. (Argentina)

Puerto Madryn (i walesiska , Porth Madryn ) är en stad i provinsen av Chubut i argentinska Patagonien . Det är huvudet staden i Viedma avdelningen , och har ca 57.571 invånare enligt den senaste folkräkningen år 2001.

Staden grundades den 28 juli 1865, då 150 walesiska immigranter som kom i Clipper Mimosa heter den naturliga hamnen Porth Madryn för att hedra Sir Kärlek Jones-Parry , vars gård i Wales fick namnet "Madryn".

Uppgörelsen blev som en följd av byggandet av det centrala Chubut Railway av walesiska , spanska och italienska invandrare. Denna linje, som öppnades 1888, kopplat det till Trelew via lägre Chubut River Valley. Puerto Madryn skyddas av Golfo Nuevo , som bildas av Península Valdés och Punta Ninfas . Det är ett viktigt centrum för turister som besöker naturliga attraktioner av halvön Valdés och kusten.

En ny galleria i centrum har bidragit till att turismen kraftigt, vilket gör Puerto Madryn en mer attraktiv plats för både internationella och inhemska turister som besöker Patagonien . Det är vänort med Nefyn , en liten stad på llyn halvön i norra Wales , på grund av dess stora kopplingen walesiska kulturen sedan den walesiska uppgörelse i Argentina . Den första av en två-test tur till Argentina från Wales nationella rugbyunion lag spelades 2006 i Puerto Madryn, en 27-25 seger för Argentina . Puerto Madryn är hem för två fotbolls- klubbarna, Club Social y Atlético Guillermo Brown , som spelar i Nacional B och Deportivo Madryn som för närvarande spelar i Torneo Argentino B .

Ett basketlag, Deportivo Puerto Madryn spelar i Liga Nacional de Básquetbol (LNB). Deras hemmaarena är känd som Deportivo Puerto Madryn Arena .
El Tehuelche Flygplatsen ligger 10 km nordväst om innerstaden. Kommersiella flygningar från Buenos Aires, Ushuaia och andra argentinska städer finns tillgängliga. De flesta turister flyga i Trelew flygplatsen flygen är begränsade till Puerto Madryn på grund av miljöhänsyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar