Sidor

fredag 29 juli 2011

Lahnstein. (Tyskland)

Lahnstein ( tyska uttal: [la ː nʃtaɪn] ) är en Verband utan staden Rhein-Lahn-Kreis i Rheinland-Pfalz , Tyskland . Det är beläget vid sammanflödet av Lahn floden med Rhen , cirka 6 km (3,7 km) söder om Koblenz .
Lahnstein skapades 1969 genom en sammanslagning av de tidigare självständiga städerna Oberlahnstein (eller Övre Lahnstein) på södra sidan av Lahn (ovanför mynningen) och Niederlahnstein på den norra sidan (nedanför mynningen).

Ligger på höjderna i foten av Westerwald och Taunus , är Lahnstein betraktas som en frisk luft spa stad med spa och termiska bad. Det är också säte för en tingsrätt. I religiösa angelägenheter, är det tilldelas till romersk-katolska stift av Limburg och den evangeliska kyrkan i Hessen och Nassau .

På grund av dess strategiska betydelse på Rhen, var Lahnstein starkt befäst. Många gamla portar och torn visar fortfarande sin betydelse under medeltiden. Lahneck slott , beläget högt ovanför Oberlahnstein, byggdes mellan 1240 och 1245 och tjänade som bostad av ärkebiskopen-kurfurstar av Mainz . Andra sevärdheter i Lahnstein inkluderar Martinsburg slott på stranden av Rhen i Oberlahnstein, den Allerheiligenbergkapelle, St Johns Abbey ( Johanneskloster ) och Rheinsteig vandringsled.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar