Sidor

lördag 30 juli 2011

Yeroham. (Israel)

Yeruham ( hebreiska : יְרוּחָם , יְרוֹחַם , Yeroham ) är en stad ( kommun ) i Södra distriktet i Israel , i Negev öknen. Det omfattar 38.584 dunams (~ 38,6 km ²) och hade en befolkning på 9400 år 2006. Det är uppkallat efter den bibliska Jeroham . Borgmästaren i Yeruham var Amrams Mitzna men hans tid avslutades i början av 2011, och han efterträddes av Michael Bitton av Kadima, som valdes borgmästare i november 2010.

Under många år var Yeruham deprimerad ekonomiskt och led av bilden problem, men stora ansträngningar för att förbättra livskvaliteten pågår.

Antiken
Yeruham är platsen i Tel Rahma, som går tillbaka till 10: e århundradet f. Kr. I utkanten av Yeruham är en gammal väl, Be'er Rahma (באר רחמה). Vissa arkeologer har identifierat det som väl där den bibliska Hagar drog vatten till sin son Ismael .

Modern tid
Moderna Yeruham grundades den 9 januari 1951 som Kfar Yeruham ( hebreiska : כְּפַר יְרֻחָם ). Det var en av Israels första utveckling städer , skapad för att reglera gränsområden i början av staten. Den var belägen nära Stora Makhtesh , tänkte ett område vid den tiden att vara rik på naturresurser.

Den första inflödet av olim (invandrare) kom från Rumänien , många av dem förintelsen överlevande, följt av olim från Nordafrika, Persien , Indien och på andra håll, som utgör majoriteten av stadens befolkning idag (ca 40%, 5%, 20%, 10% respektive). Vid 1961 var stadens befolkning 1574. Namnet ändrades till Yeruham 1962. Yeruham grundades ursprungligen på Petroleum Road i Negev (idag vägarna 224 och 225 ) och dess inledande tillväxten hejdas av byggandet av riksväg 25 och Beersheba - Mitzpe Ramon del av Highway 40 , som skapade en ny rutt till Eilat och gjorde Petroleum Road föråldrade.

Sedan hösten 1990 är Yeruham aktivt med att fånga hundratals olim från fd Sovjetunionen , som utgör 25% av stadens nästan 10.000 invånare. Under senare år har unga par och familjer från andra orter har flyttat till Yeruham, och några har köpt massor och byggde sina hus i stadens nya stadsdelar.

Medlemmar i "Ungdomar i Yeruham" Student Settlement koncernen är involverade i lokala, sociala projekt, anordna kulturella evenemang för ungdomar och locka unga människor att bosätta sig i Yeruham. I april 2008 öppnade Ayalim Student Village i Yeruham att ge studenter i Negev högskolor att leva och volontär i staden. Nordamerikanska volontärer från Nativ College Leadership Program engagera sig i samhällstjänst varje vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar