Sidor

tisdag 26 juli 2011

Quilpué. (Chile)

Quilpue är en stad och huvudstad i Marga Marga-provinsen i mellersta Chile är Valparaíso regionen .

Det är en del av Stor-Valparaíso huvudstadsregionen . Det är allmänt känd som "City of the Sun" ( Ciudad del Sol ) och den urbana delen av den också omfattar staden El Belloto, ett område som visade snabb tillväxt i slutet av 1990-talet.

Det finns olika teorier om ursprunget till ordet Quilpue . Enligt vissa, Quilpue betyder plats där det finns duvor och hävdade att duvor fanns rikligt i området och att namnet härstammar från aboriginernas ord cullpo ( duva ) och nyans ( plats ). Andra författare föreslår att det betyder platsen för stenen lansetten , eftersom Pikunches (ursprungsbefolkningen) var experter på tillverkning av dessa föremål som användes för medicinska procedurer. Antal av dessa sten lansetter har hittats i områdets arkeologiska platser, liksom de ursprungliga formation som bröts för dem.

Quilpue kallas Ciudad del Sol eftersom jämfört med Valparaíso , har det många fler soliga dagar om året. Det har storstads-tåg , motorväg och bussförbindelser till Viña del Mar och Valparaíso till kusten, och även mot inlandet städer. Eftersom bostäder är billigare i Quilpue, tusentals människor pendlar varje dag till kuststäderna.

Quilpue är ansluten till Santiago via Route 68, med en beräknad restid på 1.15h med bil och 1.30h från interregional busstrafik, som avgår och anländer mestadels från Pajaritos tunnelbanan och utväxlingspunkt , väster om det nationella kapitalet.
Lokala attraktioner inkluderar ett Zoo (en av endast tre i Chile) och landsbygden städerna Colliguay och Marga-Marga Valley, både med utrustning för camping och vandring .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar