Sidor

tisdag 23 augusti 2011

Bergisch Gladbach. (Tyskland)

Bergisch Gladbach är en stad i Köln / Bonn Region av Nordrhein-Westfalen , Tyskland och huvudstad i Rheinisch-Bergischer Kreis (distrikt).

Bergisch Gladbach ligger öster om floden Rhen , ca. 10 km öster om Köln .

Början i norr medsols de närliggande kommunerna och närliggande städer är: Odenthal , Kürten , Overath , Rösrath , Köln och Leverkusen .

Historia
Tidiga bosättningar fanns i 13-talet, men staden grundades officiellt 1856.
Ordet "Bergisch" i namnet har sitt ursprung inte från dess plats i earldomen av Berg och lades inte att skilja den från Mönchengladbach som tros av många människor, men från jarlarna som gav sitt namn till regionen. I början av 12-talet Earls av "Berg" bosatte sig i området och det blev Storhertigdömet "Berg". Det är där den första delen av namnet (Bergisch) kommer från.

Den andra delen av namnet är mycket svårare att förklara på engelska, eftersom det kommer från lågtyska (Bergisches Platt). "Gladbach" utvecklats från bäcken "Strunde", som fått en konstgjord flod säng i tidig medeltid. I grunden var floden "som" som betyder "gelaat" i "Bergisch Platt", den slang / dialekt i regionen. Under århundraden ordet "gelaat" utvecklades och blev rundad av folket till "glad". Den andra delen av ordet, "Bach" står för stream, menade är "Strunde". I grund och botten "Gladbach" betyder ström med ett artificiellt som flodbädden.
År 1975 staden införlivade angränsande Bensberg och när den nådde en befolkning på 100.000 år 1977 erhöll rangen av en stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar