Sidor

onsdag 24 augusti 2011

Ramos Mejía. (Argentina)

Ramos Mejía är en ort i La Matanza Partido i Stor-Buenos Aires .

Staden har en yta på 11,9 km ² och en befolkning på 98.457 ( INDEC , 2001). Det är en av de största kommersiella distrikt i västra zonen av Stor-Buenos Aires .

Historia
Den mark där staden nu ligger ursprungligen köptes från Martin José de Altolaguirre av Francisco Ramos Mejía 1808. Ramos Mejia var son till en köpman från Sevilla , och hade återvänt från en nio års vistelse i Övre Peru , där hans affärsintressen hade mött framgång.

Ranchen blev anmärkningsvärd som platsen för den första offentliga religiösa kontroverser i Argentina, när Ramos Mejia olikheter över tolkningen av bibliska kanon med den lokala församlingsprästen, fader Castañeda, ledde till den förres exil från församlingen 1821.

Fastigheten förblev i namn fru, María Antonia Segurola de Ramos Mejia, som blev ensam ägare efter makens död 1828. Beslagtagna på order av guvernör Juan Manuel de Rosas i 1840, var det tillbaka till änkan år 1853 efter Rosas " störta . Hon testamenterade landet till sina fyra söner i en levande förtroende . De i sin tur sålde den första mycket att de Buenos Aires västra järnväg , som invigdes stationen på platsen den 25 september 1858, längs landets första järnväg .

Efter försäljningen av arvtagarna, och dess återförsäljning som paket, lett till etablering av staden 1871. Bouyed av den efterföljande vågen av invandring i Argentina , växte Ramos Mejia snabbt och år 1904, den kullerstensbelagda Avenida Rivadavia nådde staden från Buenos Aires. Den ursprungliga stationen ersattes 1907 av en större struktur designad av holländska arkitekten John Doyer , en av de mest kända exemplen på viktoriansk arkitektur . i Argentina, själva byggnaden omvandlades till ett museum i 2008.

Ramos Mejia skulle vara platsen för andra milstolpar i historien om argentinska kollektivtrafiken . Inrättandet av Transporte Ideal San Justo, en delad taxi företag, 1921, markerade födelsen av den populära transporttjänst i Argentina (där de kallas colectivos ). Det elektrifiering av den västra järnväg linjen i 1923 mellan Ramos Mejía och Estación När terminalen i Buenos Aires skulle vara en annan först i nationen.

Bland de viktigaste utbildningsinstitutioner i staden är Ward College, som grundades 1913, och Salesian Wilfrid Barón College of Don Bosco , som grundades 1930. Den lokala Casa de la Cultura ("kulturhus") hyser Leopoldo Marechal Theatre, en av de viktigaste sådana anläggningar i La Matanza län. Ramos Mejia blev officiellt erkänd som en stad av den provinsiella lagstiftande församling den 17 september, 1964.

Staden är födelseplatsen för, bland andra välkända personligheter i Argentina, komikern Antonio Gasalla , cyklisten och OS-guldmedaljör Walter Pérez , tidigare vicepresident Carlos Ruckauf , guvernör Daniel Scioli , manusförfattare Damián Szifrón och låtskrivaren María Elena Walsh .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar