Sidor

torsdag 11 augusti 2011

Caen. (Frankrike)

Caen ( franskt uttal: [kɑ] ) är en kommun i nordvästra Frankrike. Det är prefekturen i Calvados avdelning och huvudstad i Basse-Normandie regionen . Det ligger 15 km (9,3 mi) inåt land från Engelska kanalen .

Caen är känd för sina historiska byggnader som byggdes under regeringstiden av Vilhelm Erövraren , som var begravd här, och för Slaget om Caen -hårda strider som ägde rum i och runt Caen under slaget om Normandie 1944, förstöra stora delar av staden .

Två timmar nordväst om Paris, och kopplas till södra England med Caen-( Ouistreham ) - Portsmouth färjelinje, Caen ligger i centrum av sin norra regionen, över vilka det är ett centrum för politiska, ekonomiska och kulturella makt.

Eftersom staden Vilhelm Erövraren, har staden en lång och komplicerad historia. Under andra världskriget var det en viktig plats för slaget vid Normandie. Staden har bevarat minnet genom att uppföra ett minnesmärke för freden.

Ligger några miles från kusten, stränderna landning, den livliga semesterorten Deauville och Cabourg , Norman Schweiz eller Pays d'Auge (ofta anses vara arketypen av Normandie), erbjuder Caen alla möjliga tjänster.

Den riktiga staden har 113.249 invånare (för 2006), medan dess tätort har 420.000, vilket gör Caen den största och viktigaste staden i Basse-Normandie. Det är också den näst största kommunen i alla Normandie efter Le Havre och den tredje största staden korrekt i Normandie, efter Rouen och Le Havre . Stadsområdet Caen, i sin tur är den näst största i Normandie efter att i Rouen, den 21: a största i Frankrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar