Sidor

fredag 12 augusti 2011

Layrac. (Frankrike)

Layrac är en fransk kommun Brulhois , som ligger i departementet Lot-et-Garonne och regionen Aquitaine . Dess invånare kallas Layrac och Layracaises.

Staden 3548 invånare belägen på södra stranden av Garonne, är hjärtat i gemenskapen av tätbebyggelsen i Agen uppskattas till 70 tusen invånare och därmed är en del av tätorten Agen med en befolkning på 103 715 invånare.

De första spåren av bosättning som går tillbaka till Layrac Magdalena . Hittades i hans slätt spår av ockupationen för åldrarna av brons och järn. Vid tidpunkten Gallo-romerska , finns flera Villae intygas inom kommunen. En av dem, kommer efter nedläggning och invasioner skapa den första medeltida byn belägen på en bluff utsikt över Gers. En annan kommer att tillåta födelsen av byn Amana, som kommer att utvecklas på samma sätt och där man kan se ruinerna av den romanska kyrkan Sainte-Marie. Staden Goulens kommer grundades av bosättare visigoterna .

Ett kloster som grundades av Hunald, Viscount Brulhois i 1071 ledde sedan till byn Layrac att utvecklas. Det var en viktig stad under medeltiden på grund av dess inre vattenvägar installerad på floderna Garonne och Gers. Det antar en stadga om de Tullen i 1273 .

Kända gäster har gått igenom, som påven Urban II , som gick till Layrac 7 maj 1096 att återvända Clermont där han kom att predika korståg. Han tillägnade kören i St Martin, vars verk av bygg hade börjat med benediktinerna i 1075. Romersk mosaik av kyrkan är blommotiv och en episod av Gamla Testamentet , Simson dödar lejonet.

Drottningen av Navarra , Jeanne d'Albret , passerade Layrac 15 januari 1572 på väg till Paris för bröllop för sin son Henrik. Henrik IV var den 16 augusti 1576 som Layrac var ett starkt fäste för protestantismen i Agen. Genom beslut av kung Ludvig XIII , var dess befästningar förstördes i september 1621 av trupper marskalk de Roquelaure.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar