Sidor

söndag 28 augusti 2011

Luján. (Argentina)

Luján är en stad i Buenos Aires-provinsen i Argentina , som ligger 68 kilometer nordväst om staden Buenos Aires .

Staden grundades 1755 och har en befolkning på 94 tusen (enligt 2001 folkräkning [ INDEC ] ).

Luján är mest känd för sina stora nygotiska kyrkan , byggd för att hedra den Jungfru av Luján , skyddshelgonet av Argentina. Varje år, mer än sex miljoner människor vallfärdar till basilikan , många går där från Buenos Aires. Staden är känd som "La Capital de la Fe" (Kapitalet av tron). Det är populärt dagsutflykt för icke-troende också, med rikliga grill restauranger (som de flesta platser i Argentina) och souvenirbutiker med kitsch religiösa minnessaker.

Kyrkan ritades av franska arkitekten Ulderico Courtois och startade år 1889, klar 1937. Dess torn står 106m hög och det har ett koppartak och dörrar brons. Den enorma kyrktorn över den omgivande slätten och hus den lilla 38 cm hög staty av jungfru. En stor och viktig orgel av franska byggmästare Cavaillé-Coll ligger i galleriet i ett tillstånd av försämring, även om ansträngningar görs för att se till dess återställande.

Luján är också hem till Enrique Udaondo Museianläggning, bostäder utställningar av koloniala livet i huset av Viceroy och gamla rådhuset, med konst, uniformer, silver och transporter med många antika fordon inklusive Plus Ultra första sjöflygplan att korsa från Europa till Argentina och La Porteña , Argentina första ånglok som drivs av Ferrocarril Oeste . Dessutom visas det fängelse cellerna där överste William Carr Beresford , befälhavare för 1806 brittiska invasionsstyrkorna , och General Cornelio Saavedra , ordförande för den första nationella regeringen ( Primera Junta ) år 1810, hölls.

Den närliggande staden Mercedes är säte för biskopen av Mercedes och Luján. Luján är den främsta lösningen av Lujan Partido eller kommunen. Staden har en järnvägs-och busstationen och är lätt att nå från Buenos Aires.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar